Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şenyaşar ailesinden Adalet Nöbeti’nde birinci yıl çağrısı

Şenyaşar ailesinden Adalet Nöbeti'nde birinci yıl çağrısı


Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 seçimlerinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 363’üncü gününe girdi. Hafta sonu adliyenin kapalı olmasından dolayı Şenyaşar ailesi, nöbeti Suruç ilçesinde bulunan evlerinde sürdürüyor.

Sosyal medya hesaplarından 9 Mart Çarşamba günü nöbetlerinin birinci yılına gireceğine dair bir video mesaj paylaşan aile, insan hakları savunucularını Urfa Adliyesi önüne davet etti. Ailenin yayınladığı video mesajda, bir yıla yakındır sürdürdükleri nöbet eylemi ve iş yerlerine dönük saldırıya dair kesitler yer aldı.

‘TARİHE TANIKLIK ETMEK İSTEYEN HERKESİ URFA ADLİYESİ ÖNÜNE BEKLİYORUZ’

Video mesajda şu mesaj yer aldı:

“Burada nöbetimize başlarken iki kişiydik, şu an davamız bir kamuoyu davasına dönüşmüş. 9 Mart Çarşamba günü gelin bizimle bir gün Adalet Nöbeti tutun. Bu nöbetimiz tarihe geçiyor, tarihe tanıklık etmek isteyen herkesi adliye binası önüne bekliyoruz.”

Aile paylaşıma ayrıca şu mesajı not düştü: “Urfa Adliye kapısındaki annenin feryadı bütün dünya duydu. Adalet gelmeden insan hakkına önem verilmeden ekonomi düzelmez, güzel günler gelmez. Binlerce insanın ahı var.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version