Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Salça satarak kızlarına bakan KHK’lı Menekşe Turen gözaltına alındı

Salça satarak kızlarına bakan KHK’lı Menekşe Turen gözaltına alındı



Eşi beş yıldır hapiste olan, iki çocuk annesi KHK’lı Menekşe Turen iki gün önce Trabzon’da gözaltına alındı. Çocukları psikolojik tedavi gören, salça ve gıda ürünleri satarak geçimini sağlayan Turen, terör örgütüne finansman sağlamakla suçlanıyor.


Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile PTT’den ihraç edildikten sonra salça satarak 10 ve 15 yaşlarındaki iki evladına bakan KHK’lı Menekşe Turen, iki gündür Trabzon Emniyeti’nde gözaltında tutuluyor.

Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen yeniden yapılanma operasyonları kapsamında gözaltına alınan Turen ve gözaltındaki diğer KHK’lı kadınların birbirleriyle alışveriş yaptıkları için terör örgütüne finansman sağladıkları iddia ediliyor.

Eşi de 5 yıldan fazladır hapiste olan Menekşe Turen, şubat ayında dokuz8Haber’den Berna Kavaklı’ya verdiği röportajda  okulda öğretmenleri tarafından bile ötekileştirildikleri için yaşadıkları süreçten çocukların çok etkilendiklerini ve psikolojik tedavi gördüklerini söylemişti.

Kendisi de daha önce 6 ay hapis yatan Turen, “Kaldığım koğuşta anneleriyle birlikte bulunan 7 çocuk, 2 bebek, 3 tane de hamile kadın vardı. Bir tanesini doğumuna bir hafta kala tahliye ettiler. Koğuşlar çok kalabalıktı yerlerde yatıyorduk. Şartlar özellikle çocuklar için çok zordu.” demişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version