Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sağlık Bakanı Koca sağlık çalışanları için 14 Mart’ı işaret etti

Sağlık Bakanı Koca sağlık çalışanları için 14 Mart'ı işaret etti


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dört bakanlığın sağlık çalışanlarının özlük haklarına dair çalışma yaptığını ve kararların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mart’ta açıklanacağını söyledi.

AKP’nin Meclis grubu tplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile kendisini görevlendirdiğini anlattı. Koca, “Çalışmalarda önemli bir mesafe katedildi, son noktaya gelindi. Cumhurbaşkanı’mıza arz ediyor olacağız. Hekimler başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın haklarını en iyi teslim edecek olan da kendileridir. 14 Mart günü Tıp Bayramı’nı nasıl kutladığını hep birlikte izleyelim” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanlığı, haklarının iyileştirilmesi için greve çıkan sağlık çalışanlarına “Görevin terki ağır yaptırımlara bağlanmıştır” demiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün hekimlere tepki göstererek şöyle demişti:

“Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlarmış. Samimi konuşuyorum. Dost acı ama gerçeği söyler. Bu hastaneleri inşa eden biziz, doktorları okutan, bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Şimdi az para veriyormuş. Sordum, en az alan 8-9 bin en yüksek 25 bin civarında. Buna rağmen özel sektör çok daha büyük verdiği için kaçıyorlarmış. Açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam eder buralarda yola devam ederiz. Gerekirse yurt dışından dönmek isteyenleri süratle dahil eder ülkemizi istihdam ederiz.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version