Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sabah’a göre Koca’nın ‘beklenen açıklama’sında ‘maske’ var

Sabah'a göre Koca'nın 'beklenen açıklama'sında 'maske' var


İktidarın yayın organı Sabah gazetesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bugün yapacağı açıklamada neler yer alacağını yazdı.

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 16:00’da salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle toplanacak. Toplantının ardından saat 18:00’de Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca basın açıklaması yapacak. Bakan Koca dün sosyal medya hesabından, “bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum” paylaşımında bulundu.

Sabah gazetesi ise toplantıda açık havada maske zorunluluğunun kaldırılmasının ele alınacağını ve maske kullanımına ilişkin esaslar yeniden belirleneceğini yazdı. Haberde, “Bakan Koca’nın açıklayacağı müjdenin detayları da belli oldu. HES kodunun kaldırılması, PCR testinin ve maske uygulamasının gözden geçirilmesi, tedbirlerin gevşetilmesi ile vaka sayılarının durumu sonucunda Bilim Kurulu’nun vereceği karara göre müjdeli haberin açıklanacağı öğrenildi” denildi.

Bakan Koca ise daha sonra Twitter hesabından bu konuda bir açıklama yaptı. Koc, “Saat 18.00’da yapacağımız basın açıklamasında maske konusunu da ele alacağız. Ve başka pek çok konuyu” dedi.

 

DÜN 203 KİŞİ ÖLDÜ

Sağlık Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamaya göre; son 24 saatte 403 bin 117 yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yapıldı, 59 bin 885 kişinin testi pozitif çıktı, 203 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 71 bin 545 oldu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version