Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya’da Gamalı Haç’ın yerini ‘Z’ aldı

Rusya’da Gamalı Haç’ın yerini 'Z' aldı


Z harfi, Rusya’nın Ukrayna işgalinin sembolü haline gelmiş durumda. Kamil Kazani, Ukrayna Savaşı ile birlikte Rusya’da gündeme gelen “Z” sembolüne dikkat çekti. Savaşın sembolü anlamına gelen “Z” ya “Zafer için” ya da “Batı” anlamına geliyor. İşte o tweet zinciri:

Rusya’da neler olduğunu tartışalım. Basitçe söylemek gerekirse, tam bir faşizm oluyor. Yetkililer, Ukrayna’yı işgal etmelerine halk desteği sağlamak için bir propaganda kampanyası başlattı ve bundan bolca alıyorlar. Bu adamların kıyafetlerinde “Z” görebilirsiniz. Bunun anlamı ne?

“Z”, Rus Ordusunun Ukrayna’ya giden araçlarına taktığı bir harftir. Bazıları “Z”yi “Za pobedy” (zafer için) olarak yorumlar. Diğerleri – “Zapad” (Batı) olarak. Her neyse, sadece birkaç gün önce icat edilen bu sembol, yeni Rus ideolojisinin ve ulusal kimliğinin sembolü oldu.

Pek çok destekçi buldu. Pek çok Rus arabalarına “Z” koyuyor. Bu eylem tamamen gönüllü ve bildiğim kadarıyla kimse onları bunu yapmaya zorlamıyor..

İş yeri sahipleri kamyonlarına işgale desteklerini gösteren “Z” koydular. Burada Z mesajını tamamen destekleyen bir cenaze aracı görüyorsunuz.

Rus ordusu, öldürülen Ukraynalı askerlerin rozetlerinden Z harfi yapıyor.

Burada da, Çocuk hastanesindeki çocuklar ve ailelerini Z harfi çizerken görüyorsunuz. Evet, Ruslar kanserden ölen ölümcül hasta çocukları ve ailelerini Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline desteklerini açıklamaya zorluyor.

 Детский хоспис harflerine bakın? Çocuk Hastanesi…

Z SEMBOLÜYLE KÜRSÜYE ÇIKTI, UKRAYNALI RAKİBİNE OMUZ ATTI

Bu arada Katar’da paraler bar aletinde yarışan 20 yaşındaki Rus jimnastikçi Ivan Kuliak podyuma Z harfli mayo ile çıktı

Kuliak, altın madalya kazanan Ukraynalı rakibi Illia Kovtun’un yanında bronz madalyasını almak için kürsüye çıktığında, Kovtun’a omuz da attı.

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG), savaş yanlısı sembol kullandığı gerekçesiyle Rus sporcu Ivan Kuliak hakkında soruşturma açtı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version