Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya pazarından çekilmeyen Fransız Leroy Merlin’in Ukrayna’daki mağazası Rus bombardımanının hedefi oldu

Serbestiyet


Rusya ordusunun 20-21 Mart gecesi Ukrayna’nın başkenti Kyiv’deki Retroville Alışveriş Merkezi’ni bombalaması sonucu sekiz kişinin hayatını kaybettiği saldırıda, ev ve bahçe eşyaları mağazacılığı yapan uluslararası zincir Leroy Merlin’in büyük bir mağaza ve deposunun bulunduğu şubesi de ağır hasar aldı.

Saldırıdan yalnızca saatler önce, Leroy Merlin’in en büyük rakibi İkea’nın çekildiği Rusya pazarında satışlarını arttırdığı ve Rusya’da daha büyük işler yapmak istediğini duyuran haberler çıkmıştı.

Leroy Merlin, Decathlon ve Auchan gibi büyük uluslararası perakende zincirlerinin de sahibi olan Mulliez ailesine ait.

Üç firmayı bünyesinde toplayan Association Familiale Mulliez adlı holding üç büyük zinciriyle de Rusya’daki faaliyetlerine devam ediyor.

Rusya’da Leroy Merlin’in 112, Decathlon’un 60, süpermarket zinciri Auchan’ın ise 300’ün üzerinde şubesi bulunuyor.  

Leroy Merlin Ukrayna çalışanları: Rusya’ya vergi verme savaşı finanse etme

Leroy Merlin’in Ukrayna şubelerindeki çalışanları, şirketin Rusya pazarından çekilmesi için internet üzerinden bir kampanya başlattı.

Leroy Merlin çalışanları yayımladıkları metinde Leroy Merlin Rusya’nın, Rusya hükümetinin en önemli 10 vergi mükellefinden biri olduğunu belirterek; firmanın Rusya’ya ödediği vergilerle Rusya ordusunu ve Ukrayna’da çocuk ve kadınların ölümünü finanse ettiğini vurguluyorlar.

https://www.openpetition.eu/petition/online/stop-business-of-adeo-group-in-russian-federation?fbclid=IwAR3XUYRnvPv9_UCPgrhuQ2C-VOdRXeGiJSo6kWuqw08J305crmwTD2NgQ9M


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version