Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev: Rusya’da iş insanlarına uygulanan yaptırımların Kremlin’e etkisi olacağını düşünmek “aptalca”

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev: Rusya'da iş insanlarına uygulanan yaptırımların Kremlin'e etkisi olacağını düşünmek "aptalca"


Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Batı’nın Rusya’da iş insanlarına uyguladığı yaptırımların Kremlin’e etkisi olacağını düşünmenin “aptalca” olduğunu ifade etti.

Batı, Ukrayna’yı işgalinin başlangıcından bu yana Rusya’ya çok sayıda yaptırım uyguladı. Bu yaptırımların bazısı, özellikle Devlet Başkanı Putin’e yakın olduğu düşünülen iş insanlarını hedefliyor.

 

Eskiden Rusya Devlet Başkanı olan Medvedev, “Kendimize şu soruyu soralım, bu iş insanlarının Rusya’nın yönetimi üzerinde gerçekten en ufak etkisi olabilir mi? Ben size açık şekilde cevaplıyorum, kesinlikle hayır” dedi.

 

Ancak bazı analistler oligarklara baskı uygulamanın ve onları yaptırımlarla zor durumda bırakmanın işe yarayabileceğine, Putin’i stratejisini değiştirmeye itebileceğine inanıyor.

 

Off-shore varlıkları olan zenginleri araştıran sosyoloji profesörü Brooke Harrington, “Zengin Rusların Putin ile iletişim kurması ve işgalin ülkeyi nasıl zor durumda bıraktığı mesajını iletme ihtimali çoğu vatandaşa kıyasla çok daha yüksek” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version