Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya, dışında dev harflerle ‘çocuklar’ yazan, yüzlerce sivilin bulunduğu tiyatroyu vurdu

Rusya, dışında dev harflerle 'çocuklar' yazan, yüzlerce sivilin bulunduğu tiyatroyu vurdu


Mariupol Şehir Konseyi, Rusya’nın kuşattığı şehirde bulunan ve yüzlerce ailenin sığındığı Mariupol Drama Tiyatrosu’nun vurduğunu açıkladı.

Maxar’ın pazartesi günü paylaştığı uydu görüntülerinde tiyatronun iki tarafına da büyük harflerle Kiril alfabesiyle ‘deti’, yani ‘çocuk’ yazıldığı görülüyordu.

 

Yetkililer saldırıda ne kadar can kaybı yaşandığını bilmediklerini, çünkü havan topu atışının devam etmesi nedeniyle arama kurtarma ekiplerinin bölgeye gidemediğini bildirdi. 

 

Tiyatroda aralarında çocuklar da bulunan bin 200 kişinin kaldığına inanılıyordu.

 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, saldırıyı kınayarak, “Rusya’nın insanımıza yaptığı şeyler nedeniyle kalbim kırılıyor” dedi.

 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da, “Ruslara buranın bir sivil sığınağı olduğunu biliyor olamazdı” dedi ve tiyatro binasının “tamamen mahvolduğunu” belirtti.

 

Geçen hafta The Times gazetesine tiyatroda kalan bir kişi demeç vermiş ve “Burada çok fazla çocuk var. Hepsinin ateşi var. Lütfen bize yardım edin” demişti.

 

 

Mariupol Milletvekili: ‘Tiyatro sığınağındakilerin çoğu hayatta ve iyi’

 

BBC’ye konuşan Mariupol Milletvekili Dmytro Gurin, sığınak olarak kullanılan Mariupol tiyatro binasında 1000’den fazla kadın ve çocuğun olduğunu söyledi.

 

Rusların tiyatro binasına saldırısı sonrasında ölü sayısı bilinmiyor.

 

Ebeveynleri şehirde mahsur kalan Milletvekili Dmytro Gurin BBC’ye şunları söyledi:

 

“[Tiyatro] binası yıkıldı, bodrumdaki bomba sığınağında 1000’den fazla kadın ve çocuğumuz var. Birkaç dakika önce bomba sığınağının sağlam olduğunu ve orada insanların hayatta kaldığına dair bir bilgi aldık. Yaralılarımız ya da ölülerimiz olup olmadığını henüz bilmiyoruz. Ama görünüşe göre çoğu hayatta ve iyiler.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version