Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rus televizyonunda ‘savaşa hayır’ pankartı açan editör gözaltına alındı!

Rus televizyonunda ‘savaşa hayır’ pankartı açan editör gözaltına alındı!


Rusya’da canlı yayın sırasında savaş karşıtı pankart açan Kanal 1 editörü Marina Ovsyannikova gözaltına alındı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşa karşı protestolar devam ederken en ilginci Moskova merkezli yayın yapan Kanal 1’in canlı yayınında gerçekleşti. Stüdyoya aniden giren Marina Ovsyannikova, “Propagandaya inanmayın. Size yalan söyleniyor” diyerek savaşa hayır dövizi açtı.

Rusya’nın en çok izlenen haber programlarından birinin sahnesine çıkan kadın elinde tuttuğu “savaşa hayır” dövizi ile izleyicilere seslenerek “Propagandaya inanmayın. Size yalan söyleniyor” dedi.

Protestoyu yapan Marina Ovsyannikova’nın babasının Ukraynalı, annesin de Rus olduğu belirtiliyor.

Rusya’da yayın yapan Kanal 1 televizyonunun canlı yayını sırasında “savaşa hayır” yazılı pankart açan Kanal 1 Editörü Marina Ovsyannikova sosyal medya hesabı üzerinden yatığı açıklamada, Ukrayna’da yaşananların bir suç olduğunu ve Rusya’nın saldırgan bir ülke olduğunu söyledi. Marina Ovsyannikova yaptığı paylaşımın ardından gözaltına alındı.

Rusya’da insan hakları alanında çalışmalar yürüten OVD-Info sivil toplum kuruluşunun avukatları Dmitriy Zakhvatov ve Anastasya Kostova’nın ise, Ovsyannikova’nın avukatlığını üstlendiği belirtildi.

Rusya’da faaliyet gösteren bir başka kuruluş olan Agora İnsan Hakları Grubu Başkanı Pavel Çikov ise, Marina Ovsyannikova’nın polis merkezinde tutulduğunu ve avukatlarla görüştürülmediğini açıkladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version