Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgürlük İçin Sosyalist Kadın Dergisi’nin yeni sayısı çıktı

Özgürlük İçin Sosyalist Kadın Dergisi'nin yeni sayısı çıktı


Fotoğraf:MA


Toplumsal özgürlüğü ve cins eşitliğini odağına alan Özgürlük İçin Sosyalist Kadın Dergisi’nin 2’nci sayısı okurla buluştu. İlk sayısı “Cinsel Suçlarla Mücadele” dosyası olarak belirlenen dergi, yeni sayısında da konunun devamı niteliğinde olan “Kadının Özneleşmesi ve Cinsel Özgürlük” dosyasıyla çıktı.

 Dergide, halkların bir arada direndiği ve özgürleştirdiği Rojava’da komünist kadınlarla söyleşi de yer alıyor. Dergi, bu sayıda ele aldığı konularla toplumsal yaşamın erkek egemenliğinden temizlenerek, özgürlükçü temelde yeniden kurulmasının, toplumsal devrim ve kadın devrimi ile birlikte üretim araçlarının mülkiyetinin erkeğin tekelinden çıkarılması ile mümkün olduğuna işaret ediyor.

Derginin arka kapağında bu bağlamda şu ifadelere yer verildi: “Ancak bu yeterli değildir. Buna paralel olarak yüzyıllardır erkeğin ayrıcalıklılarına dayanan insan ilişkileri, yazılı olmayan toplumsal kuralları, kadın ve erkeğin duygulanımları, aşkı, sevgiyi, cinselliği özel mülkiyetin yarattığı geleneksel ve cinsiyetçi kalıplardan kurtarmak, geleneksel rol dağılımına ve onun yarattığı duygulanımına başkaldırmak gerekir. Bu sadece bilinmez bir tarihte gerçekleşecek sosyalist bir devrimin ve sonrasında kurulacak toplumsal yaşamın konusu değildir. Tersine bugünün yani sosyalist bir devrimi kadın devrimi ile iç içe geçirecek olan sosyalist kadınların günlük ve politik mücadelesinin en acil ve güncel sorudur.”

 Dergideki yazıların tamamı şöyle:

 -Bahar Mavi: Kadın Özneleşmesinin Yolu

 -Tezer Marmara: Cinsel İlişkide Özneleşmek

 -Sezin Uçar: Cinsel Özgürlük Tartışmasında Rıza ve Rıza İnşası

 -Füruzan Ege: Erkeğin Dönüşümü: Neden ve Nasıl?

 -Liyan Aspir: Emperyalist İşgal ve Taliban Altında Afganistan

 -Çiçek Otlu: Televizyon Programları Aracılığıyla Kadının Köleliği

 -Şirin Duran: Adanmış Bir Yaşam Monika Ertl.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version