Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Otomobil devi Renault Rusya’daki operasyonlarını askıya aldı

Otomobil devi Renault Rusya’daki operasyonlarını askıya aldı


ENSAR NUR | STRAZBURG TR724

Artan baskılar ve boykot çağrıları sonucunda Fransız şirketleri sırasıyla Rusya’daki faaliyetlerini durdurmaya başladı. Önceki gün Rusya’dan petrol alımını durduracağını açıklayan Total’in ardından, Fransız otomobil devi Renault da Rusya’daki üretim faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

Volodimir Zelenskiy’in Fransız Ulusal Meclisi’nde Fransız şirketlerinin Rus “savaş makinesini” desteklemeyi bırakmalarını talep etmesinden birkaç saat sonra, Renault grubu Rusya’daki faaliyetlerini durdurduğunu duyurdu. Yapılan basın açıklamasında “Moskova’daki Renault fabrikasının faaliyetleri bu günden itibaren askıya alındı” denildi.

Ukrayna’da savaşın başlamasından bu yana baskı altında olan Fransız üretici Renault, Çarşamba günü akşam saatlerinde Paris’teki merkezinde yapılan yönetim kurulu toplantısında Rusya’daki endüstriyel faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Karardan birkaç saat önce Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba Renault’ya karşı küresel bir boykot çağrısında bulunmuştu. Kuleba, yapılan basın açıklamasını memnuniyetle karşıladı: “Renault Grup’un Rusya’daki endüstriyel faaliyetlerin durdurulması konusundaki açıklamasını memnuniyetle karşılıyorum. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı süregelen barbarca saldırganlığının arka planında sorumlu bir hareket.”

Rusya, Fransa’dan sonra Renault için ikinci en büyük pazar olma özelliğine sahip. Rusya’daki Renault fabrikasında ve montaj tesislerinde yaklaşık 45 bin kişi çalışıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, Renault’un aynı zamanda hissedarı olduğu Lada’nın üreticisi olan Avtovaz ile ilgili olarak da seçenekleri değerlendirdiğini belirtti. Ancak şirketin 45 bin çalışanına karşı sorumlu davranmaya devam edeceğine de dikkat çekildi.

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version