Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ön otopsi raporu: Muharrem Aksem’in vücudundan 12 metal parçası çıkarıldı

Cesedi parçalanmış halde bulundu; 16 yaşındaki Muharrem’i kim/kimler öldürdü?


Cesedi polis talim atış alanında bulunan 16 yaşındaki Muharrem Aksem’in ön otopsi raporunda, vücudundan 12 metal parçası çıkarıldığı ve sağ elin olmadığı belirtildi. Aile avukatı Hatice Akıllı Öz, ön otopsi raporunda Aksem’in kesin ölüm nedenine dair bir değerlendirmenin olmadığı söyledi. Öz, “Vücudundan çıkarılan cisimlerin ne olduğunun belirlenmesi için balistik inceleme yapılacak.” diye konuştu. Hatice Öz ayrıca, atış talim alanı olarak kullanılan meranın mevzuata uygun olmadığını anlattı.

Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Micit Mahallesi’nde, 24 Mart’ta özel harekat polislerinin atış talimi yaptığı alanda ölü bulunan 16 yaşındaki Muharrem Aksem’in hazırlanan ön otopsi raporu, aile avukatlarına teslim edildi. Aksem’in cesedi, köye 1 kilometre uzaklıkta bulunan polislerin atış talimi yaptıkları alana 400 metre mesafedeki mera alanında bulunmuştu.

KESİN ÖLÜM NEDENİ, ATK RAPORUYLA ORTAYA ÇIKACAK

Ön otopsi raporuna göre Aksem’in sağ eli yok. Yüzünde ve vücudunda çok sayıda açık yara izi tespit edilmiş. Vücudundan 12 adet farklı boyutlarda metalik cisim çıkarılmış.

Aile avukatı Hatice Akıllı Öz, ön otopsi raporunda Aksem’in kesin ölüm nedenine dair bir değerlendirmenin olmadığı söyledi. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi içi İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) İhtisas Dairesi’nden çıkacak otopsi raporunu beklediklerini anlatan Öz, ön otopsi raporunda Aksem’in yüzü ve vücudunda çok sayıda açık yaranın olduğunu, ölüm nedeninin metal parçalarının vücuda isabet etmesi olarak değerlendirme yapıldığını anlattı.

Otopsi raporunda Aksem’in sağ elinin bulunmadığını aktaran Öz, “Olay yerine gittiğimizde de sağ eli yoktu. Vücutta 12 adet metalik parça çıkarılmış ama bunların ne olduğuna dair bir şey söylemek için erken. Cisimlerin ne olduğunun belirlenmesi için balistik inceleme yapılacak. İstanbul’dan gelecek kati raporu beklemekte fayda var.” diye konuştu.

ALAN MEVZUATA AYKIRI

Hatice Öz, ön otopsi raporunda kesin ölüm saatine dair bir bilginin olmadığını anlattı. Öz, “Urfa Valiliği bir açıklama yaptı ve 2005 yılından bu yana alanın eğitim alanı olduğunu söyledi. Ancak mahallede yaşayan insanlar son 2 yıldır atış talimi yapıldığını belirtiyor. Mahalle sakinleri atış talimi sırasında çok ağır silahların kullanıldığı bilgisini verdi. Bombaların kullanıldığı belirtiliyor.” dedi.

Atış talim alanı olarak kullanılan meranın mevzuata uygun olmadığını vurgulayan Öz, şunları anlattı: “Kesinlikle mevzuata aykırı. Oranın bir eğitim alanı olduğuna dair bir bilgilendirici tabela yok, koruyucu bir önlem yok. Halka alanın bir eğitim alanı olduğuna dair bir bilgi verilmemiş. Güvenlik önlemleri yok. Çok büyük ihmaller olduğu belli. Bomba da patlamış olsa, mermi de isabet etmiş olsa ortada var olan ihmali göz ardı etmemek gerek. Büyük bir ihmal olduğu ortada.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version