Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Norveç’te NATO’ya ait bir Amerikan uçağı düştü

Norveç'te NATO'ya ait bir Amerikan uçağı düştü


Fotoğraf: AA


Dört kişinin içinde bulunduğu ABD askeri uçağının kuzey Norveç’te düştüğünü belirtildi. Yerel polis ve ülkenin Ortak Kurtarma Koordinasyon Merkezleri (JRCC) Cuma günü yaptığı açıklamada, içinde dört kişinin bulunduğu bir ABD askeri uçağının kuzey Norveç’te düştüğünü söyledi. JRCC, ABD Deniz Piyadeleri’ne ait MV-22B Osprey uçağının, 1826 CET’de (1726 GMT) kayıp olduğu bildirildiğinde Cold Response adlı bir NATO askeri tatbikatında yer aldığını söyledi.

Reuters Haber Ajansı’na göre bölgede arama yapan bir kurtarma helikopteri ve bir Norveç askeri Orion uçağı, acil durum sinyali aldıktan sonra 2017 GMT’de havadan enkazı tespit etti.

Nordland polis şefi Bent Eilertsen Reuters’e verdiği demeçte, “Düşmüş bir uçak keşfettik. Hiçbir yaşam belirtisi görmedik. Bize, içinde dört Amerikalı bulunan bir Amerikan uçağı olduğu söylendi” dedi.

Kötü hava koşulları nedeniyle kurtarma uçağı inemedi. Bunun yerine, polis ve kurtarma ekipleri bölgeye karadan ulaşmaya çalışıyordu, ancak bunun ne kadar süreceği belli değildi. Eilertsen, “Hava karanlık, hava koşulları kötü ve çığ riski var” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version