Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Murat Yetkin: Türkiye’nin daha da özel bir kırılganlığı var

Murat Yetkin: Türkiye’nin daha da özel bir kırılganlığı var


Gazeteci Murat Yetkin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlamasının ardından Türkiye de olmak üzere birçok ülkenin arabuluculuk yaparak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i durdurmayı çalıştığını yazdı. Savaşın uzamasıyla krizin artacağını söyleyen Yekin, “Türkiye’nin daha da özel bir kırılganlığı var. Türkiye Ukrayna krizine zaten çıkmaya çabaladığı bir ekonomik krizin ortasında yakalandı.” dedi.

Yetkinreport’ta “Ne Türkiye ne Fransa ne de İsrail Putin’i yumuşatabiliyor” başlığıyla yayımlanan yazının ilgili kısmı şöyle:

KRİZ UZADIKÇA EKONOMİ KÖTÜLEŞİYOR

Dünyanın çabası Putin’i durdurmak. Adeta herkes dursun da verebileceğimiz tavizi verelim havasında. ABD ve AB Rusya ekonomisini sarsacak ekonomik yaptırımlar ilan ediyor ama onlar uygulanma sürecindeyken Rus ordusu ilerlemeye devam ediyor. Kriz uzadıkça Covid-19 salgını ardından ekonominin canlanacağını uzmanlar savaş gerçeğiyle karşılaştı. Kriz uzadıkça ekonomilerin -belki silah ve petrogaz sektörleri dışında- toparlanma ihtimali azalıyor.

Türkiye’nin daha da özel bir kırılganlığı var.

Türkiye Ukrayna krizine zaten çıkmaya çabaladığı bir ekonomik krizin ortasında yakalandı. Petrol fiyatları, gaz fiyatları, buğday, ayçiçeği yağı, mazot, benzin ve elektrik fiyatları Erdoğan ve AK Parti hükümetini zorluyor. Erdoğan bir yandan Rusya’dan çekilen Batı sermayesini Türkiye’ye çekmek istiyor. Bunun AK Parti muhibbi müteahhitler üzerinden 2023 seçim kampanyasına destek sağlama boyutu da var. Türkiye’ye yatırım gelmesi değil ama para akışının Erdoğan’ın seçim kampanyasına gitme ihtimali muhalefetin dile getirilemeyen endişesi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fikret Bila’ya yaptığı açıklamada “Erdoğan oligarklarından hesap sorma” vaadini tekrarladı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version