Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Murat Yetkin: En çok alkışı hangi vaatler aldı?

Murat Yetkin: En çok alkışı hangi vaatler aldı?


Gazeteci Murat Yetkin, 28 Şubat’ta bir araya gelen 6 muhalefet partisinin imzaladığı 2023 seçimlerinden sonra uygulanması planlanan mütabakatta yer alan maddelere dair yazdı. İmzalanan maddeler arasında en çok kadın erkek eşitliği konusundaki vaatlerin alkışlandığını belirterek “En çok da ilkokul birinci sınıftan itibaren eğitim programına insan hakları ve kadın-erkek eşitliği konularının ekleneceği kısım.” diye yazdı.

Yetkinreport’ta yayımlanan yazınının bir kısmı şöyle:

En çok alkışı hangi vaatler aldı?

En çok alkışı açık arayla kadın erkek eşitliği ve kadının toplumdaki yeri konusundaki vaatler aldı. En çok da ilkokul birinci sınıftan itibaren eğitim programına insan hakları ve kadın-erkek eşitliği konularının ekleneceği kısım. Keza, kamu dahil karar mekanizmalarında daha çok kadına görev verilmesini öngören kısımlar. Daha demokratik Türkiye’nin sadece erkeklerle kurulamayacağı üzerinde uzlaşmaya varmıştı, tamamı erkeklerden oluşan komisyon üyeleri. Kadına şiddete karşı uluslararası ve ulusal mevzuatın önleneceği vaat edilirken salondan “İstanbul Sözleşmesi” sesleri duyuldu.

İkinci ek çok alkış alan konu ise yargı düzenlemeleri idi. Notlarıma göre bu konuda en çok alkışı şu vaat aldı:

• “Görevini kötüye kullanıp AYM veya AİHM’nin verdiği hak ihlali kararlarına sebep olup devleti tazminata mahkûm ettiren ve zarara uğratan hâkimlere ve savcılara bu tazminat ve zararın rücu ettirilmesi sağlanacaktır.”
Keza muhalefet koalisyonunun iktidara gelmesi halinde ilk yapacakları arasında düşünce, ifade ve basın özgürlüğü ile toplantı ve gösteri yürüyüşleri önündeki engellerin kaldırılacağı vaadi de alkışlarla karşılandı.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version