Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Murat Muratoğlu’dan Türk Telekom tepkisi: Tarih bu kazığı unutmayacak

Murat Muratoğlu’dan Türk Telekom tepkisi: Tarih bu kazığı unutmayacak


Sözcü yazarı Murat Muratoğlu bugünkü yazısında, 2005 yılının kasım ayında yüzde 55 hissesi için en yüksek teklifi veren Saudi Oger, 6.5 milyar dolar karşılığında 21 yıllığına Türk Telekom’un işletme hakkını aldığını belirterek, özelleştirme borcunu ödemek için Türk Telekom hisselerini teminat göstererek bizim bankalardan kredi istendiğini, ödenmeyen faturaları tahsil ettiğini, şirket demirbaşları, arsaları, binaları, taşınmazları satarak kâr payı olarak dağıttığını; ihale şartnamesinin gerektirdiği altyapı yatırımları da yapılmadığını hatırlattı. Muratoğlu, “Bütün bunlar olurken hepsine seyirci kalındı. Bilindiği halde haberi bile yapılmadı. Bakın bakalım kimlere sus payı niyetine reklamlar dağıtıldı. Bu kadar şerefsiz bir basına sahip olmamız nedeniyle gelindi bugünlere…” ifadelerini kullandı.

‘ATILAN İMZALAR KİME AİTTİ?’

Bankalardan aldığı kredinin tamamını 9 yılda çıkarttığını belirten Muratoğlu, “Bitmedi! Çekip gitmedi. Bankaları tekrar kafaya aldılar ve 2013 yılında ilk yılları ödemesiz olarak 4 milyar 750 milyon dolarlık yeni kredi alıp, eskiyi yapılandırdı. Onu da ödemedi! Özelleştirme adı altında halka saplanan milyarlarca dolarlık faturanın yok mu sorumlusu? Atılan imzalar kime aitti?” dedi.

‘SEÇİMLERE BİR YIL KALDIĞINDAN HIZLA PAKETLEYİP TEKRAR ARAPLARA SATMAK İÇİN Mİ?’

Muratoğlu, “Şimdi Varlık Fonu, Türk Telekom için 2026’da bedelsiz bir şekilde kamuya geçeceği halde 1 milyar 650 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Neden? Defteri kapatıp araştırılmaması için mi? Bankaları kurtarmak için mi? Şirket bankaların yönetimde olunca yandaşa ballı maaşlar, yandaş basına kaymaklı reklamlardan para aktaramadığı için mi? Seçimlere bir yıl kaldığından hızla paketleyip tekrar Araplara satmak için mi? Yakında çıkar kokusu…

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version