Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meteoroloji’den şiddetli kar yağışı ve fırtına uyarısı

Meteoroloji’den şiddetli kar yağışı ve fırtına uyarısı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çarşamba günü Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı, Çorum çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz’in iç kesimlerinde ve İç Anadolu’nun güneydoğusunda fırtına beklendiğini açıkladı. Meteoroloji, Muğla ve Denizli çevresinde kuvvetli yağış görüleceğini uyarısıda bulundu.

Meteoroloji’den yapılan açıklama şöyle:

Yarın(02.03.2022) akşam saatlerinden sonra İç Anadolu’nun Kuzeydoğusunda beklenen kar yağışlarının Ankara’nın güney ve doğusu, Kırıkkale, Kırşehir’in kuzeyi, Çankırı’nın güneyi ve Çorum çevrelerinde beklenen yağışların yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

FIRTINA UYARISI 

Rüzgarın; yarın(02.03.2022) öğleden sonra Antalya’nın iç kesimlerinde zamanla Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri(Adana’nın iç kesimleri, Mersin’in iç kesimleri, Kahramanmaraş) ile Karaman, Sivas ve Niğde çevreleri ve Kayseri’nin güneyinde güneyli yönlerden fırtına (30-70 km/saat) ve kısa süreli olarak kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MUĞLA VE DENİZLİ ÇEVRESİNDE ŞİDDETLİ SAĞANAK YAĞIŞ GÖRÜLECEK

Yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Muğla ve Denizli çevrelerinde beklenen yağışların yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/m2); 300m üzeri rakımlarda kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yoğun kar yağışı (21 cm üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek kıyı kesimlerde sel, su baskını, yükseklerde tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version