Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MAK’tan Erdoğan’ı kızdıracak anket: Vatandaşın yüzde 83’ü ‘ekonomi kötü yönetiliyor’ dedi

Yöneylem anketi: CHP oyları ilk kez AKP’yi geçti


MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, ekonomiye ilişkin yaptıkları anketten çıkan oranı hiçbir ankette görmediklerini dile getirdi. Kulat, son seçim anketinde “Ekonomi nasıl yönetiliyor?” sorusunu yönelttiklerini belirterek katılımcıların yüzde 83’ünün ekonominin kötü yönetildiğini söylediğini kaydetti.

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, çalışmalarını sürdürdükleri son seçim anketine ilişkin açıklamalarda bulundu. YouTube üzerinden yayın yapan gazeteci Lale Özan Arslan’ın kanalına konuk olan Kulat, 14 ilde yüz yüze anket yaptıklarını belirterek, “Çok net bir şey söyleyeyim. Saha tamamen seçime odaklanmış durumda” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN BÖYLE BİR ORAN GÖRMEDİK”

“Bize yaşlıdan gence herkesin sorduğu tek soru; ‘seçim ne zaman?’ Bunun en büyük nedeni ise ekonominin ilk defa bu kadar kötü yönetiliyor olması” yorumunda bulunan Kulat, gelen ilk anket sonuçlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bu ayki yapmış olduğumuz araştırmada ekonominin kötü yönetildiğini söyleyen seçmen oranı yüzde 83. Hiçbir zaman böyle bir oran görmedik. Bu oran ittifakla demektir. Herkes oy birliğiyle ekonomi kötü yönetiliyor diyor. Yüzde 83’lük ‘ekonomi kötü yönetiliyor’ oranı, müthiş bir oran. İşin kötü tarafı, bu kötü yönetimle ilgili hükümet bunu hiç üzerine almıyor. Tek söyledikleri ‘Evet ekonomi iyi değil ama bu gelenler de iyi yönetemez’ diyorlar. Niye yönetmesin. Denediniz mi, test mi ettiniz?”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version