Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Macaristan Başbakanı: Savaş kabul edilemez bir araç, bu yolu seçenleri kınıyoruz

Macaristan Başbakanı: Savaş kabul edilemez bir araç, bu yolu seçenleri kınıyoruz


Foto: Ap / Macaristan Başbakanı Viktor Orban (solda) Putin ile


Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı bir haftayı geride bırakırken, işgale yönelik Moskova ile iyi ilişkileri olan Macaristan’dan önemli bir çıkış geldi. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “Savaş, ihtilafları çözmek için kabul edilemez bir araç, bu yolu seçenleri kati surette kınıyoruz” açıklaması yaptı.

Sputnik’in haberine göre Orban, tüm Avrupa’nın barış için çalışması gerektiğini söyleyerek, “Rusya ile ilişkiler çok yakın bir zamana kadar dengeli ve iyiydi ancak savaş yeni bir durum yarattı” ifadelerini kullandı.

‘RUSYA’YA YÖNELİK YAPTIRIMLARI VETO ETMEYECEĞİZ’

Orban, Brüksel’in Moskova’ya yönelik yaptırımlarına ülkesinin tutumunun ne olacağı sorusunu, “Macaristan, AB’nin Rusya’ya karşı yaptırımlarını veto etmeyecek, AB’nin birlik olması önemli” şeklinde yanıtladı.

Öte yandan Macaristan Başbakanı, Rusya ile enerji alanında iş birliğinin kesilmesi için ortada herhangi bir gerekçe olmadığını belirterek, “Rusya’nın desteklediği Paks nükleer santral genişletme projesi devam etmeli” dedi.

‘SADECE ABD’YE GÜVENEMEYİZ’

Orban, ayrıca “Batı’nın müttefiğiyiz ancak ayrıca yükselişte olan Çin ile avantajlı ilişkiler kurmak istiyoruz” diye konuştu.

Bununla birlikte Orban, AB’nin güçlü bir savunma sanayisine sahip olması gerektiğini ve bunun için tek başına ABD’ye itibar edemeyeceğini vurguladı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version