Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kürt Film Festivali’ne yoğun ilgi

Kürt Film Festivali’ne yoğun ilgi


Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) Sinema Kolektifi tarafından 2’ncisi düzenlenen İstanbul Kürt Film Festivali (Festîvala Fîlmên Kurdî ya Stenbolê) 3’üncü gününde de yoğun ilgi gördü. Beyoğlu’nda ilçesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Cinemajestik Sinema salonlarında 24 Mart’tan itibaren devam eden festivalde bugün de birçok filmin gösterimi yapıldı. Festivalde bugün, 3 May, Rewşen, Sar, Nani Piroz, Landless, Casımê Celil, Gitmek, Sidik’u Panter, Walnut Tree, House Without Roof, filmleri gösterildi. Gösterilen filmler öncesinde Cinemajestik Sinema’ya gelen birçok kişi heyecanla filmlerin başlamasını bekledi.
 
FİLİM FESTİVALİNE YOĞUN İLGİ 
 
Ardından başlayan filmlere kadınlar başta olmak üzere gençler yoğun ilgi gösterdi. İlgi odağı haline gelen Landless filminde, Ortadoğu ve dört parçaya bölünen Kürdistan’da yaşayan başta Kürtler olmak üzere halkların DAİŞ tarafından nasıl yerinden edildiğini ele alıyor. Film IŞİD’in yaptığı katliamların yanı sıra kadınların yaşadıkları da konu alıyor. Büyük bir bölümü dört bölmelik bir petrol tankerin içinde geçen filmde kadın, çocuk, genç ve ileri yaştakilerin zorluklara karşı bir arada duruşu yanı sıra yeni bir doğuma ışık tutuluyor.
 
Gösterilen filmlerin ardından söyleşi düzenlendi. Söyleşide film yönetmenleri ile oyuncuları, seyircilerin film hakkında merak ettiklerini yanıtladı. Festival iki gün daha sürecek. (MA)
 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version