Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kremlin sözcüsü Peskov: Ukrayna, Avusturya ve İsveç’e benzer statüde tarafsız bir ülke olabilir

Kremlin sözcüsü Peskov: Ukrayna, Avusturya ve İsveç'e benzer statüde tarafsız bir ülke olabilir


Peskov gazetecilere verdiği demeçte, “Bu, şu anda tartışılmakta olan ve bir uzlaşma olarak değerlendirilebilecek bir seçenek” dedi.

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov çarşamba günü yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Avusturya ve İsveç’e benzer bir statüye sahip tarafsız bir devlet haline gelmesinin Kiev ile müzakerelerde tartışıldığını ve bunun bir “uzlaşma” olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

 

Peskov gazetecilere verdiği demeçte, “Bu, şu anda tartışılmakta olan ve bir uzlaşma olarak değerlendirilebilecek bir seçenek” dedi.

 

Rusya’nın Ukrayna ile müzakerelerdeki baş müzakerecisi Vladimir Medinsky, Avusturya ve İsveç modellerinin, Ukrayna’nın ordusunu elinde tutabileceği, ancak yabancı üslere veya birliklere ev sahipliği yapmasına izin verilmeyeceği anlamına geleceğini söyledi.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Rus RBC haber sitesine, Kiev’in tarafsızlığı tartışmayı kabul ettiği bildirildikten sonra Ukrayna ile olası bir barış anlaşmasının bazı kısımlarında anlaşmaya yakın olunduğunu söylemişti.

 

Lavrov, “Tarafsız statü, elbette güvenlik garantileriyle birlikte ciddi şekilde tartışılıyor” dedi.

 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy dünkü konuşmasında, Ukrayna’nın NATO üyesi olmayacağını kabul etmişti. Bu Rusya’ya karşı önemli bir taviz olarak değerlendiriliyor.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version