Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Kiev’de Türkiye Büyükelçiliği tahliye ediliyor’ iddiası

‘Kiev’de Türkiye Büyükelçiliği tahliye ediliyor’ iddiası


Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken Rus ordusunun başkent Kiev’e büyük bir saldırı hazırlığında olduğu, Türkiye Büyükelçiliği ve gazetecilerin şehirden tahliye edildiği iddia edildi.

Gazeteci Ceyhun Aşirov’un iddiasına göre, Kiev’deki Türkiye Büyükelçiliği ve gazetecilerin tahliyesine başladı.

Aşirov, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Rus güçlerinin büyük bir saldırıya hazırlandığını da iddia etti.

Kiyev’deki Türk Büyükelçiligi ve gazteciler tahliye ediliyor…

Rusya büyük saldırıya hazırlanıyor

— Ceyhun Aşirov (@CeyhunAsirov) March 11, 2022

ZELENSKY’DEN SURİYELİ ASKER TEPKİSİ

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşmak için Suriye’den getirmek istediği “savaşçılar” için “Yabancı bir ülkeye sadece öldürmek için geliyorlar” açıklamasında bulundu.

Serbest Görüş:

Zelensky, şunları söyledi:

“Binlerce askerinin ölümünü umursamayan bir düşmanla savaşıyoruz. Savaş cehennemine atmak için Rusya’nın her yerinden asker toplayan düşman şimdi Ukrayna halkına karşı Suriye paralı askerleri getirme düşüncesini ortaya attı. Suriye’den haydutları getiriyorlar. Rus askerlerin Rusça konuşan insanlarımıza nasıl davrandığını gördünüz. Füzelerle, bombalarla, toplarla davrandılar. Şimdi ise burada kimin hangi dili konuştuğunu, hangi kiliseye gittiğini, hangi partiyi desteklediğini hiç ayırt etmeyen Suriyeli paralı askerler, yabancı bir ülkeye sadece öldürmek için geliyor.”

Zelensky, “Topraklarımızı işgalden ne zaman kurtaracağımızı söylemek mümkün değil. Fakat bunu yapacağımızı söyleyebilirim. Çünkü bunun için çabalıyoruz, çünkü şimdiden stratejik bir dönüm noktasına ulaştık. Hedefimize, zaferimize doğru ilerliyoruz” diye konuştu.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version