Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Joe Biden, Çin lideri Şi Jinping’le Ukrayna’yı görüştü: ‘Savaş kimsenin çıkarına değil’

Joe Biden, Çin lideri Şi Jinping’le Ukrayna’yı görüştü: ‘Savaş kimsenin çıkarına değil’


Amerika Birleşik Devletleri Başkanı (ABD) Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, geçtiğimiz Kasım ayından bu yana ilk defa görüştü. Beyaz Saray’dan verilen bilgiye göre video konferans şeklinde yapılan görüşme iki saate yakın sürdü, ancak görüşmenin ayrıntılarıyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Çin devlet televizyonu ise görüşme ardından Şi Jinping’in, savaşların kimsenin çıkarına olmadığını belirterek, Washington ile Pekin’in dünya barışı için üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini söylediğini duyurdu.

Çin televizyonunun haberine göre “Devletler arası ilişkiler askeri çatışma aşamasına giremez” diyen Şi, barış ve güvenliğin uluslararası toplumun en değerli hazinesi olduğunu söyledi ve ABD ile Çin’in “uluslararası sorumlulukları” üstlenmeleri gerektiğini belirtti.

Şi ABD ile NATO’nun, sorunun ardında yatan nedenleri çözüme kavuşturmak için Rusya ile görüşmelerini istedi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, bugünkü görüşme öncesinde CNN’e yaptığı açıklamada, “Çin, geleceğinin Putin’i desteklemekte değil, ABD, Avrupa, diğer gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerle birlikte olduğunu anlamalı” demişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version