Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir’de sağlık teknikerine bıçaklı, hemşireye sözlü saldırı

İzmir'de sağlık teknikerine bıçaklı, hemşireye sözlü saldırı


İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık teknikeri Hakan Çavdarcı, hasta yakını tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Ayrıca bu olaydan 1 saat sonra da bir hemşirenin daha hasta yakınları tarafından hakaret ve sözlü şiddete maruz kaldığı öğrenilirken, Çavdarcı’ya bıçaklı saldırıda bulunan failin gözaltına alındığı öğrenildi.

‘SALDIRI SONUCU DOKU ZEDELENMESİ OLDU’

Saldırıya ilişkin bilgi veren SES İzmir Şube Eşbaşkanı Erkan Batmaz, olay anını şu sözlerle anlattı:

“Hasta yakını MHRS randevusu almadan hastaneye gelmiş. Sağlık emekçileri hastayı mağdur etmemek adına randevusu olmadan muayene etmiş. Muayene sonrası lazerle küçük bir operasyon yapılması gerektiğini hasta yakınına iletilmiş. Hasta yakını da orada sağlık emekçilerine ‘Neden şimdi yapmıyorsunuz?’ diye bağırıp hakaret ederek, burdan lazer operasyonun yapıldığı yere gitmiş. Burada da içeride hasta varken içeriye girmeye çalışmış. Ancak Hakan Çavdarcı ‘içeride hasta var diye’ uyarıp dışarı çıkmasını istemiş. ‘Burada da içeri girip Hakan’a hakaret edip şiddet uygulamış. Millet araya girince bıçak çekmiş. Olay büyüyünce güvenlik müdahale etmiş. Saldırıdan kaynaklı Hakan’ın sol elinde yumuşak doku zedelenmesi olmuş.”

‘DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI’

Batmaz, halkın ulaşamadığı bir sağlık sisteminin her geçen gün şiddeti doğurduğunu belirterek, “Özelikle sağlıkta dönüşüm projesiyle birlikte sağlık değil, sağlıksızlık üretiliyor. Hem bizler için hem de halkın sağlık hakkı için. Türkiye’de resmi rakamlara göre günde en az 50 şiddet vakası yaşanıyor. Bizim artık bu şiddete dayanacak gücümüz yok. Bir yandan zor koşullarda sağlık hizmeti verirken, bir yandan da şiddete maruz kalıyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

Batmaz, saldırılarla ilgili hastane önünde de protesto eylemi yaptıklarını belirtti. (MA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version