Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstihbarat polisleri, cezaevlerinde cirit atıyor!

İstihbarat polisleri, cezaevlerinde cirit atıyor!


Türkiye’deki cezaevlerinde akıl almaz insan hakları ihlalleri yaşanıyor. Emniyet istihbarattan olduklarını söyleyen polisler, ‘avukat’ kılıfıyla tutuklularla görüşerek ‘itirafçı’ olmaya zorluyor.

Tamamen illegal olan sistem şöyle işliyor; istihbarat polisleri cezaevlerinde gözüne kestirdikleri tutukluları ‘avukat’ görüşüne çağırıyor. Gardiyanlar söz konusu tutukluyu, ‘avukatın geldi’ diyerek görüşme odasına götürüyor. Tutuklu görüşme odasına girince karşısında iki ya da 3 istihbarat polisi görüyor. Söz konusu polisler çeşitli vaatlerde insanları yalan ifade vermeye zorluyor.

Belli ki istihbarat polisleri gelmiş, kendisi ile itirafçılık veyahut da başka bir şey hakkında konuşma yapmak istiyorlar. Bunlar var mı? @adalet_bakanlik neler dönüyor? Ne dolaplar çeviriyorsunuz? pic.twitter.com/wogMEH3wAn

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) March 6, 2022

GERGERLİOĞLU: NE DOLAPLAR ÇEVİRİYORSUNUZ?

Konuyla ilgili son örneği Ömer Faruk Gergerlioğlu duyurdu. Gergerlioğlu, “Bolu T Tipi’nden inanılmaz şikayetler alıyoruz. Avukatlar diyor ki, ‘Müvekkilimiz Ali Dilmen tutuklu iken bir görüş için cezaevine gelenler oldu. (Gardiyanlar avukatın geldi diye çağırıyorlar) Ali Dilmen gitmiş, ‘avukat mısınız, kimsiniz’ diyor. ‘Hayır polisiz, seninle konuşmak istiyoruz’ diyorlar. Tutuklu görüşmeyi terk etmiş. Belli ki istihbarat polisleri gelmiş kendisiyle ‘itirafçılık’ ya da başka konular hakkında konuşmak istiyorlar. Bunlar var mı? Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde neler dönüyor? Ne dolaplar çeviriyorsunuz? Kayseri Bünyan Cezaevi’nden de böyle şikayetler almıştık. Şimdi de Bolu T Tipi’nden böyle şikayetler alıyoruz.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version