Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İşgal girişiminde 34. gün | Rus ve Ukrayna heyetleri Dolmabahçe’de buluştu

İşgal girişiminde 34. gün | Rus ve Ukrayna heyetleri Dolmabahçe’de buluştu


Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleri, işgal girişiminin 34. gününde İstanbul’da bir araya geldi. Toplantı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından başladı.

Müzakere için İstanbul’a gelen Ukrayna ve Rusya heyetlerine seslenen Erdoğan, “Çatışmalar, dostunuz ve komşunuz olarak bizleri gerçekten derinden üzüyor.” dedi. Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inandıklarını söyleyen Erdoğan, “Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değildir. Bir an önce barışın sağlanması herkesin faydasına olacaktır. Görüşmelerden artık somut sonuçlar alınması gereken döneme girildiğini düşünüyoruz. Dünya sizlerden gelecek hayırlı ve müjdeleri haberleri bekliyor. İşinizi kolaylaştıracak her türlü katkıya hazırız.” dedi.

Rus tarafının İstanbul’daki müzakerelerin ‘ilk önemli dönüm’ noktasına ulaşmasını bekledikleri söylediği öne sürüldü. Rus TASS haber ajansının müzakere sürecine aşina bir kaynağa dayandırdığı habere göre, Moskova tarafı görüşmelerden somut ilerleme bekliyor.

“İlk ve önemli bir dönüm noktası sonucu bekliyoruz.” diyen kaynak, görüşmelerden kesin bir sonuç çıkmaması halinde videokonferans yöntemi ile müzakerelerin süreceğini söyledi. Aynı kaynak, “Hızlı bir şekilde ilerleyeceğimizi düşünüyorum.” dedi.

ABRAMOVİÇ DE MÜZAKERE HEYETİNDE

Zehirlenme belirtileri ile rahatsızlandığı yolunda haberler çıkan Rus oligark Roman Abramoviç de İstanbul’daki müzakerelere katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşırken görülen Abramoviç’in iki tarafın isteği ile görüşmeye katıldığı belirtildi.

Ukrayna heyetine Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı’nın Danışmanı Mihaylo Podolyak, Rus ekibine ise Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky liderlik ediyor. Rusya’nın Ukrayna işgalinde bir ay geride kalırken, taraflar arasındaki savaş devam ediyor. İki taraf arasında yapılan müzakerelerden bugüne kadar sonuç alınamadı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version