Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

IMF: Rusya temerrüde düşebilir

IMF: Rusya temerrüde düşebilir


Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali üzerine uygulanan mali yaptırımlar nedeniyle temerrüde düşebileceğini ancak bunun küresel bir mali krizi “şimdilik” tetiklemeyeceğini söyledi.

CBS’nin “Face the Nation” programına katılan Georgieva, yaptırımların Rus ekonomisi üzerinde ‘ciddi’ bir etkisi olduğunu ve bu yıl ülke ekonomisinde ‘derin bir durgunluğa’ neden olacağını söyledi.

Euronews’te yer alan habere göre savaş ve yaptırımların, Rusya’nın enerji kaynaklarına bağımlı olan komşu ülkeleri de ağır şekilde etkileyeceğini dile getiren IMF Başkanı, savaşın şimdiden mülteci dalgasıyla sonuçlandığını ifade etti.

‘YAPTIRIMLAR RUSYA’NIN BORÇLARINI ÖDEMESİNİ VE KAYNAKLARA ERİŞİMİNİ KISITLADI’

Georgieva, yaptırımların Rusya’nın kaynaklarına erişme ve borçlarını ödeme kabiliyetini de sınırlamasından dolayı temerrüttün artık “ihtimal dışı” görülmediğini kaydetti.

Böyle bir temerrütün dünya çapında bir finansal krizi tetikleyip tetikleyemeyeceği sorulduğunda, “Şimdilik hayır” dedi. Bununla birlikte IMF’nin savaş nedeniyle 2022’de yüzde 4,4’lük küresel ekonomik büyüme tahminini düşüreceğini açıkladı.

TEMERRÜT NEDİR?

Temerrüt, alacaklı veya borçlu taraflarından birinin borcunu veya yükümlülüğünü zamanında ve usulüne göre yerine getirmemesi durumunu ifade eder. Bu sorumluluk genellikle karşılıklı olarak imzalanan sözleşmelerin taraflara yüklediği edimlerin yerine getirilmemesi halinde ortaya çıkmaktadır.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version