Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Gezi’nin sembol ismi piyanist Davide Martello bu kez Ukrayna sınırında

'Gezi'nin sembol ismi piyanist Davide Martello bu kez Ukrayna sınırında


Gezi Parkı eylemleri sürerken Taksim Meydanı’nda binlerce protestocunun karşısında piyano çalarak dikkat çeken Davide Martello, Rus işgalinden kaçan Ukraynalılara moral vermek için Polonya’nn Ukrayna sınırında piyano çaldı.

Martello, 2014’te de Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna güçleri arasında çatışmaların yaşandığı Donetsk kentinde piyano çalmıştı.

Uluslararası basında “Piyano Adam” olarak bilinen Martello o dönem ne Ukrayna ne de Rusya yanlısı olduğunu sadece barış için enstrümanını çaldığını söylemişti.

Martello, Fransa’nın Île-de-France bölgesindeki saldırıların ardından 2015’te Paris’te çalmış, 2014’te de Soma maden faciasında hayatını kaybedenler için Piano for Soma turnesi düzenlemişti.

Piyanist 2018’de maden alanını genişletmek için Almanya’nın Hambach Ormanı’nın kesilmesine karşı düzenlenen protestolara da destek vermişti.

Queen’ın gitaristi Brian May de bir hafta önce Instagram’da yaptığı paylaşımda Ukrayna’ya destek vermişti. 2008’de Harkov şehrinde verdiği konserden bir fotoğraf paylaşan May, “21. yüzyılda Ukrayna’nın barışçıl yaşamının bu kadar anlamsız bir şekilde parçalanabilmesi akıl almaz görünüyor” demişti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından 10 binlerce Ukraynalı evinden oldu. Ülkeden çıkmaya çalışan pek çok Ukraynalı, Polonya ve Romanya gibi komşu ülkelere yöneldi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version