Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa parlamentosuna seslenen Zelensky: “Renault, Auchan, Leroy Merlin Rusya’nın savaş makinesine sponsor olmayı bırakmalı”

Serbestiyet


Fransa parlamentosuna video konferansla bağlanan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Fransa şirketlerini Rusya pazarından çekilmeye çağırdı.

“Vurulan Mariupol ve diğer yerler Verdun’un harabelerini andırıyor” diyen Zelensky şunları söyledi:

“Renault, Auchan, Leroy Merlin, Rusya’nın savaş makinesine sponsor olmayı bırakmalı. Çocuk ve kadın cinayetlerini finanse etmeyi bırakmalılar. Herkes değerlerin kârdan daha önemli olduğunu hatırlamalı.”

Rusya’dan çekilmeyen Leroy Merlin’in Ukrayna’daki bir şubesi bombalanmıştı

20-21 Mart gecesi, Fransa merkezli ev eşyaları mağaza zinciri Leroy Merlin’in Kyiv’de bulunan büyük bir mağaza ve deposu Rusya ordusunun bombardımanına hedef olmuştu.

Saldırıdan yalnızca saatler önce, Leroy Merlin’in en büyük rakibi İkea’nın çekildiği Rusya pazarında satışlarını arttırdığı ve Rusya’da daha büyük işler yapmak istediğini duyuran haberler çıkmıştı.

Leroy Merlin Ukrayna çalışanları: Rusya’ya vergi verme, savaşı finanse etme

Leroy Merlin’in Ukrayna şubelerindeki çalışanları, şirketin Rusya pazarından çekilmesi için internet üzerinden bir kampanya başlattı.

Çalışanlar, yayımladıkları metinde Leroy Merlin Rusya’nın, Rusya hükümetinin en önemli 10 vergi mükellefinden biri olduğunu belirterek; firmanın Rusya’ya ödediği vergilerle Rusya ordusunu ve Ukrayna’da çocuk ve kadınların ölümünü finanse ettiğini vurguladılar.

Leroy Merlin’in sahibi olan Association Familiale Mulliez, Decathlon ve Auchan gibi iki büyük uluslararası perakende zincirinin de sahibi.

Rusya’da Leroy Merlin’in 112, Decathlon’un 60, süpermarket zinciri Auchan’ın ise 300’ün üzerinde şubesi bulunuyor ve Rusya’nın Ukrayna işgali sonrasında da faaliyetine devam ediyor.  

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version