Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eşini iki yıl önce kaybeden Ahmet Mekin ilk kez konuştu: Hayat ve herkes anlamını yitirdi

Eşini iki yıl önce kaybeden Ahmet Mekin ilk kez konuştu: Hayat ve herkes anlamını yitirdi


Türk sinemasının emektar oyuncularından, Altın Portakal ödüllü Ahmet Mekin’in kanser tedavisi gören 63 yıllık hayat arkadaşı Kumral Şükran Kurteli (82), 3 Şubat 2020’de,hayata gözlerini yummuştu. Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminde canlandırdığı ‘Cemşit’ karakteriyle gönüllerde taht kuran Ahmet Mekin, eşi Kumral Türkan Kurteli kaybettikten sonra “Hayat ve herkes anlamını yitirdi” dedi. Zor günler geçiren usta oyuncu, yaşadığı acıyı iki yıl sonra ilk kez anlattı.

    

Medya Radar’da yer alan habere göre Hastalığı boyunca eşinin yanından bir an olsun ayrılmayan ve Kurteli’nin vefatıyla sarsılan 89 yaşındaki Mekin, eşinin vefatından iki yıl sonra sessizliğini bozdu.

‘BİZ EŞİMLE BİR BÜTÜNDÜK’

Oyuncu, “Kendimi hâlâ toparlayamadım. Hayat ve herkes anlamını yitirdi. Belki bu acı hafifler sandım ama hiç öyle olmadı. Nefes almak bile zül gelmeye başladı. Zamanın acıları hafiflettiği büyük bir yalanmış. Öyle romantik cümleler kuramamam, biz eşimle bir bütündük. O gitti ve ben dağıldım. Tek dileğim ondan önce ölmekti ama o da olmadı” ifadelerini kullandı.

Sürekli eşinin mezarına gidip dertleştiğini anlatan Mekin, “Yaşıyorum ama gelin bana sorun. Sürekli mezarına gidiyorum, yine hayatı onunla paylaşmaya devam ediyorum” dedi.

‘CEMŞİT’TEN FARKIM YOK’

Usta oyuncu, “Mezarlığı evimin yanında, evimize bakıyor. Camdan onu görüyorum. Ona sabahları ‘günaydın’, akşamları ‘iyi geceler’ diyorum. Kimse erkekler ağlamaz demesin, ağlıyorum. Cemşit’ten farkım yok.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version