Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Ukrayna’ya gösterdiğiniz hassasiyeti Türkiye’ye de gösterin

Erdoğan: Ukrayna'ya gösterdiğiniz hassasiyeti Türkiye'ye de gösterin


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile ortak basın toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Erdoğan  AB ülkelerine seslenerek, “Ukrayna ile ilgili gösterdiğiniz hassasiyeti Türkiye için de gösterin. Yoksa birileri saldırdığı zaman mı Türkiye’yi gündeme alacaksınız?” dedi. Erdoğan, “Biz NATO’nun genişlemesi taraftarıyız. NATO’nun önemli bir ülkesi olarak Türkiye’nin bu konuda bir konuda bir sorunu yok. Biz Kosova’ya tanımak için adım atarız ve Kosova’yı tanırız.” ifadelerini kullandı.Osmani’de konuşmasında “Kosova’nın NATO’ya girme zamanı geldi” dedi.

“Balkanlar ve Ukrayna başta olmak üzere bölgemizde yaşanan gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulunduk” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

KOSOVA’YA DESTEĞE HAZIRIZ: “Türkiye-Kosova arasındaki süreci değerlendirme imkanımız oldu. Firmalarımız enerji sektörü başta olmak üzere birçok alanda Kosova’daki yatırımlarını artırmaya hazırdır. Ticaret hacmimiz salgına rağmen geçen yıl 600 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır. Türkiye, Kosova’nın tüm komşuları ile iyi ilişkiler geliştirmesini istemektedir. Bölgesel barış ve istikrar için elimizden gelen gayreti göstermeye hazır olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum.”

NATO’NUN GENİŞLEMESİNDEN YANAYIZ: .”NATO konusuna gelince, NATO’nun önemli bir ülkesi olarak Türkiye’nin bu konuda bir konuda bir sorunu yok. Biz Kosova’ya tanımak için adım atarız ve Kosova’yı tanırız. NATO’nun genişlemesinden yanayız. Şu anda Ukrayna’yı AB’ye alma gayretlerini takdirle karşılıyoruz, bu güzel gelişme. AB liderlerine ben diyorum ki, ‘Türkiye’yi neden almakta tereddüt ediyorsunuz ya da almıyorsunuz’ diyorum. Avrupa Birliği üyesi ülkelere diyorum ki; şu anda Ukrayna ile ilgili gösterdiğiniz hassasiyeti lütfen Türkiye için de gösterin. Yoksa Türkiye’ye de birileri savaş açıp saldırdığı zaman mı gündeme alacaksınız?.”

Osmani’nin açıklamalarından satır başları ise şöyle:

‘KOSOVA’NIN NATO’YA GİRME ZAMANI GELMİŞTİR’

“Türkiye’nin halkı ve kurumlarına bize verdikleri destek için teşekkür etmek istiyorum. Kosova’nın sesi çıkmadı uluslararası arenada. Türkiye bize bu konuda yardımcı olmuştur. Özellikle Başkan Erdoğan’ın bizzat verdiği desteği bugün tekrar hatırladık. Kosova ve Kosova halkı adına sayın Erdoğan’a teşekkür ediyorum.

Ukrayna’da olayları gördüğümüzde doğal olarak düşünüyoruz ki Kosova’nın NATO’ya girme zamanı gelmiştir. İki ülke arasındaki ilişkiler de çok değerlidir. Aramızdaki yakın iş birliği daha da derinleşecek. Eğitim, sağlık, ekonomi olarak birçok alanda iş birliğimiz genişleyecek.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version