Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dünyaca ünlü Rus piyanistin konserleri savaşı kınamasına rağmen iptal edildi

Dünyaca ünlü Rus piyanistin konserleri savaşı kınamasına rağmen iptal edildi


20 yaşında olmasına rağmen klasik müzik çevrelerinde büyük bir üne sahip olan Rus piyanist Alexander Malofeev’in Kanada’da vereceği üç konser organizatörler tarafından iptal edildi. ‘Piyano dehası’ olarak anılan genç sanatçı, konserlerinin iptal edildiği haberini Kanada’da aldı.

Kanada Montreal merkezli Montreal Gazette’nin haberinde savaşı kınadığını birkaç kez kamuoyuna açıklayan Malofeev’den Rusya’yı açıkça kınamasının istendiği ancak sanatçının Rusya’daki ailesinin başına gelebilecekleri düşündüğü için bunu yapamayacağını söylediği belirtildi.

‘İNSANLAR AİT OLDUKLARI ULUSA GÖRE YARGILANMAMALI’

Duvar’da yer alan habere göre bugüne dek dünyanın birçok önemli salonunda konserler veren ve eleştirmenlerin “piyano dehası” olarak tanımladığı Alexander Malofeev, vereceği konserlerden dolayı yaşadığı baskı nedeniyle Facebook hesabından çeşitli defalar Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısıyla ilgili hislerini paylaştı. Müdahalenin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını açıklayan sanatçı son olarak, “Tek yapabileceğim dua etmek ve ağlamak. Bu durum şunu ortaya çıkardı: Savaş, hiçbir sorunu çözmez ve insanlar ait oldukları ulusa göre yargılanmamalı” açıklamasını yaptı.

MONTREAL ORKESTRA ŞEFİ: MALOFEEV OLAĞANÜSTÜ BİR SANATÇIDIR VE MİSAFİR ETMEK İSTERİZ

Montreal Senfoni Orkestrası’nın şefi Michael Tilson Thomas ise video yoluyla yaptığı açıklamada, “Orkestra, Alexander Malofeev’ın bu hafta konuk edilmesini uygun bulmadı. Nedeni politik olaylar. Bu olağanüstü sanatçıyı koşullar elverdiğinde misafir etmek isteriz” dedi.

KANADA’DA ‘IRKÇILIK’ TEPKİSİ

Kanadalı birçok müzikseverin ise sosyal medya üzerinden yaptıkları yorumlarda konserlerin iptal edilmesini “ırkçılık” olarak yorumladığı belirtildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version