Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Doktorların Taksim’e girişi polis engeli; ‘Utan Erdoğan!’ sloganları atıldı

Doktorların Taksim’e girişi polis engeli; ‘Utan Erdoğan!’ sloganları atıldı


14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle doktorların Taksim Meydanı’nda çelenk bırakması polis engeline takıldı. Türk Tabipler Birliği’nin çelenginin anıta konulmasına müsaade etmeyen polis, hekimlere sert müdahale bulundu.

Yaşananlara tepki gösteren hekimler, “Utan, utan, utan Erdoğan. sloganları attı. Bir hekim ise, “Yahu kardeşim şuraya çiçek bırakıp gideceğiz. Biz hekimiz, hekim yöneticileriyiz. Bu nedir ya, bu ne rezilliktir ya!” diye bağırdı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İstanbul Tabip Odası üyesi doktorlar, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle, Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmak için Taksim Meydanı’nda bir araya geldi. Çelenk töreninden sonra basın açıklaması yapacaklarını belirten doktorlar, demir bariyerlerle kapatılan anıt alanına girmek istedi ancak polis tarafından durduruldu.

Meydanda basın açıklaması yapılmasının yasak olduğunu gerekçe göstererek doktorları anıta sokmayan polis, sadece çelenk koymak isteyenlerin içeri girebileceğini söyledi.

Bu sırada, içeri girmek isteyen doktorlara polis sert müdahalede bulundu. Müdahale sırasında 89 yaşındaki Op. Dr. Erdinç Köksal yere düştü.

Müdahaleye tepki gösteren hekimlerden biri “Hepimiz hekimiz, çiçek bırakıp gideceğiz, bu ne rezilliktir ya! Utan Erdoğan” diye seslendi.

Polisin engeline maruz kalan doktorlar, protesto amacıyla, çelenkleri demir bariyerlerin önüne bıraktı.

POLİSTEN HEKİMLERE: ÇELENK BIRAKABİLİRSİNİZ AMA KONUŞAMAZSINIZ

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, “Bize, ‘Çelenk koymanızda bir sakınca yok, ancak konuşamazsınız’ denildi. Biz, konuşamadığımız bir yerde, böyle bir tasarrufta bulunamayız. Bu yüzden engellemelerle karşılaştığımız polis barikatı önüne çelenklerimizi bırakıyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version