Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyarbakır’da kadın sanatçılar 21 eserle ‘Kadının Emeği’ sergisini açtı

Diyarbakır'da kadın sanatçılar 21 eserle ‘Kadının Emeği’ sergisini açtı


Remzi BUDANCİR 


+GERÇEK- Diyarbakır Fotoğraf Sanatı Derneği (DİFAK), DTSO Kadın Meclisi ve Diyarbakır Sanayi Mektebi ortaklığı İle DTSO Sanayi Mektebinde ‘Kadının Emeği’ konulu fotoğraf sergisi açıldı. Fotoğraf sergisi açılışına DTSO Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Nevin İl, DTSO Genel Sekreter Yardımcısı Meryem Özdemirok, Diyarbakır Fotoğraf Sanatı Derneği DİFAK Kadın Çalışmaları Yürütücüsü Pınar Akyıldız Çetin ve çok sayıda davetli katıldı.

12 KADIN SANATÇININ 21 ESERİ SERGİLENİYOR

8 Mart Dünya Kadınlar gününde açılan sergide yer alan fotoğraflar, DİFAK tarafından verilen fotoğraf çekme teknikleri eğitimlerine katılan 12 kadın fotoğrafçıya ait.  DTSO Sanayi Mektebinde açılan sergide ‘Kadının Emeği’ konulu 21 fotoğraf yer aldı. Kadın bakışı ile çekilen fotoğraflar kadının emeği ve yaşamdaki yerini konu alıyor.

FOTOĞRAFTA  ‘TOPLUMSAL CİNSİYET’ SORGUSU

Kadın temasının işlendiği fotoğraf sergisinde kadın fotoğrafçılar,  kadının toplumdaki yerini yansıtan fotoğraf çalışmalarını sergiliyor. Kadın fotoğrafçıların üzerinde durduğu konu ‘kadının karşılaştığı zorluklar, toplumsal alandaki ayrımcılık ve cinsiyetçi yaklaşım’. Fotoğrafları sergilenen kadın sanatçılar daha önce Helin Bozarslan, Hülya Üçpınar ve Günselli Baki tarafından yürütülen ‘Toplumsal Cinsiyet’ atölyesine katılmıştı. Atölye çalışmasında sanat ve toplumsal cinsiyet ilişkisi üzerine düşünmek, sanat tarihinin cinsiyetler üzerinden temsilini sorgulanması üzerinde duruldu.  Fotoğraf sergisi de bu bakışla oluşturuldu.

Kadın emeği temalı birbirinden farklı fotoğrafın yer aldığı sergi 15 gün sanatseverlere kapıları açık olacak. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version