Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çeçenlerden sonra Suriyeliler mi? WSJ: Rusya, maaş karşılığı Suriyeli meskûn mahal savaşçısı topluyor

Serbestiyet


WSJ’nin adı açıklanmayan üst düzey bazı Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberine göre, Moskova yönetimi Ukrayna’daki savaşın şehir savaşına dönüşme eğilimine karşı yeni arayışlar içine girdi.

Gazeteye konuyu değerlendiren 4 ABD’li yetkili, başta başkent Kyiv olmak üzere Ukrayna’da şehir savaşlarının yaşanması ihtimalinin artması üzerine Rusya’nın Suriye’de yabancı savaşçı topladığını ve bunları Ukrayna’ya gönderme hazırlığında olduğunu iddia etti.

Haberde, Rusya’nın bu kişilerle maaş karşılığı kısa süreli sözleşmeler yaptığı belirtiliyor.

ABD’li yetkililer, şu ana kadar bu süreçte kaç Suriyeli yabancı savaşçının toplandığı ya da bu kişilerin ne zaman Ukrayna’ya gönderileceği gibi detayların henüz net olmadığını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimit (Volodymyr) Zelensky de farklı ülkelerden 16 binin üzerinde yabancı savaşçının Ukrayna için savaşmak üzere başvuruda bulunduğunu açıklamıştı.

Öte yandan Deyrizor merkezli bir yayın kuruluşuna göre de Rusya, Suriye’de gönüllülere 6 ay boyunca “Ukrayna’ya gidip görev yapmaları” için 200 ila 300 dolar arasında değişen maaş tekliflerinde bulundu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version