Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CANLI BLOG | Ukrayna’yı işgalinin 28. günü

CANLI BLOG | Ukrayna’yı işgalinin 28. günü


Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgali harekâtında 27 gün geride kalırken çatışmalar üç haftadır Rus ordusunun kuşatması altında olan Ukrayna’nın liman kenti Mariupol’de yoğunlaştı.

Zelenskiy: Rusya’yla müzakereler zor ve tartışmalı sürüyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, savaşın durdurulması için Rusya’yla yapılan müzakerelerin zor ve tartışmalı geçtiğini kaydetti. Zelenskiy, ‘‘Adım adım ileriye doğru yol alıyoruz.’’ dedi.

Zelenskiy, Telegram kanalından paylaştığı görüntüde, Rusya ile müzakere ve ülkesindeki çatışma bölgelerinden sivillerin tahliye süreçlerine dair açıklamalarda bulundu. Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakere sürecine değinen Zelenskiy, “Rusya’yı barışa ve bu acımasız savaşı sonlandırmaya zorlamak için çeşitli düzeylerde çalışmalara devam ediyoruz.” dedi.

Müzakerelerin her gün yapıldığını belirten Zelenskiy, “Müzakereler çok zor ve bazen tartışmalı şekilde devam ediyor ancak adım adım ilerliyoruz.” şeklinde konuştu.

Hafta içinde NATO, G7 ve Avrupa Birliği (AB) zirvelerinin yapılacağına dikkati çeken Zelenskiy, Rusya’ya yönelik yeni yaptırım paketlerinin uygulanabileceğini ifade etti.

Biden’ın Avrupa ziyaretinde Rusya’ya yeni yaptırımlar açıklaması bekleniyor

ABD Başkanı Joe Biden, Perşembe günü Avrupa Birliği, NATO ve G7 ülkelerinin liderleriyle bir araya gelmek için Brüksel’e gidiyor. Brüksel’in ardından Cuma günü de Polonya’nın başkenti Varşova’da olacak. Biden’a ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de eşlik edecek. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sulivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Biden’ın Avrupa ziyareti için “Ukrayna’ya askeri desteğin bir sonraki aşamasını liderlerle görüşme fırsatı bulacak” dedi.

Sullivan, Biden’ın “Rusya’ya daha fazla yaptırım uygulama konusunun da görüşüleceğini” ve var olan yaptırımların daha da sıkılaştırılacağını söyledi.

Ukrayna Dışişleri: Herson kenti insani felaketle karşı karşıya

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, Rus ordusunun abluka altına aldığı Herson şehrinin insani felaketle karşı karşıya olduğunu bildirdi. Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan ve Rus askeri güçlerinin Herson’u kuşattığına dikkati çeken Nikolenko, şu ifadeleri kullandı: ‘300 bin Herson sakini, Rus ordusunun ablukası nedeniyle insani felaketle karşı karşıya. Herson’daki gıda ve ilaç stokları neredeyse tükenmek üzere. Ancak Rusya, sivillerin tahliyesi için insani yardım koridorlarını açmayı reddediyor. Rusya’nın eylemleri barbarca”

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version