Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CANLI BLOG | Ukrayna’yı işgalinin 24. günü: Rusya ilk kez hipersonik füze kullandı!

CANLI BLOG | Ukrayna’nın işgalinin 8. günü: Müzakerelerde ikinci tur bugün


Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonunda 24. güne girildi. İki ülke arasında müzakere süreci devam ederken Ukrayna’nın çeşitli bölgelerinden şiddetli çatışma haberleri de gelmeye devam ediyor.

Ukrayna’da Rus generalin öldürüldüğü iddia edildi

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, ülkeye saldıran Rus ordusundan bir generalin daha öldürüldüğünü duyurdu. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya 8. Muhafız Ordusu Komutanı Korgeneral Andrey Mordviçev’in Ukrayna askerlerince Herson’a bağlı Çernobaevka bölgesinde öldürüldüğü öne sürüldü. Ukrayna makamları daha önce de 4 Rus generalin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Zelenski: Buluşma ve konuşma zamanı

Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelere değinen Zelenski, “Biz her zaman müzakerelerde ısrar ettik. Sadece 23 günlük işgal sürecinde değil, her zaman diyalog önerdik, barış için çözümler sunduk. Şimdi herkesin beni duymasını istiyorum. Özellikle Moskova’nın. Buluşma zamanı. Konuşma zamanı.Ukrayna için toprak bütünlüğünü ve adaleti yeniden sağlama zamanı geldi” diye konuştu.

Volodimir Zelenski, aksi takdirde verdiği kayıplar yüzünden Rusya’nın yükselmesi için birkaç neslin bile yeterli olmayacağını vurgulayarak, “Ukrayna için anlamlı, barış ve güvenlik müzakereleri, Rusya’nın kendi hatalarından kaynaklanan zararı azaltması için tek şans” ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanı: ABD Kuvvetleri Ukrayna’da Rusya’yla savaşmayacak

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna savaşına ilişkin açıklamada bulundu. Kimsenin ABD ile Rusya arasında bir çatışmaya ihtiyacı olmadığını söyleyen Austin, Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturmayacaklarını dile getirdi. Austin, “ABD Kuvvetleri Ukrayna’da Rusya’yla savaşmayacak” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü: Çin ne tarafta duracağına karar vermeli

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray’da düzenlediği günlük basın toplantısında Çin’in Rusya’ya askeri yardım sağlaması durumunda ne gibi adımlar atacaklarına ilişkin yorum yapmazken, “Çin, tarih kitapları yazılırken nerede duracağı konusunda bir karar vermeli” şeklinde konuştu.

Hizbullah Ukrayna’ya savaşçı gönderdiği iddialarını yalanladı

Hizbullah’ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Rusya’ya destek için Ukrayna’ya milis gönderdikleri yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Rudaw’ın Lübnan resmî ajansı NNA’ya dayandırdığı habere göre, Hizbullah’tan herhangi bir savaşçı veya askeri danışmanın Ukrayna’daki savaş sahasına gitmediğini ifade eden Hizbullah’ın Genel Sekreteri Nasrallah, yayınlanan iddiaların yalan ve dedikodudan ibaret olduğunu kaydetti.

İlk kez hipersonik füze kullandı!

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna’da İvano-Frankivsk bölgesinde bir cephaneyi ilk defa “Kinjal” hipersonik füze kullanarak vurduğunu açıkladı.

Konaşenkov, yaptığı açıklamada, Rus birliklerinin Bastion kıyı savunma sistemleriyle Ukrayna’nın Odessa bölgesinde Velikiy Dalnik ve Velikodolinskoe yerleşim birimlerinde Ukrayna ordusuna ait radyo-elektronik istihbarat merkezlerini yok ettiğini söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version