Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CANLI BLOG | Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekâtında 20. gün: Kiev kuşatma altında

CANLI BLOG | Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekâtında 20. gün: Kiev kuşatma altında


Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgal operasyonun 20. gününde sabah saatlerinde başkent Kiev’de patlama sesleri duyulurken, Zelensky Rus askerlerine seslendi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelensky, Rus askerlerine seslenerek, “savaşı devam ettirmenin utancı yerine teslim olma” çağrısında bulundu. Konuşmasını Rusça yapan Zelensky, “Ukrayna halkı olarak size yaşamanız için ikinci bir şans veriyoruz. Eğer kuvvetlerimize teslim olursanız size her insanın davranılmayı hak ettiği şekilde davranacağız: Onurla” dedi.

Zelensky, Rusya-Ukrayna müzakerelerinin ise salı günü devam edeceğini açıkladı. Bu arada Rusya’ya yaptırımlar sürerken, Rusya, üçüncü ülkelere beyaz şeker ve şeker kamışı ihracatını, Avrasya Ekonomik Birliği’ne (AEB) de tahıl ihracatını geçici olarak yasakladı.

Müzakerelerin 4. turu bugün devam edecek

Rusya-Ukrayna müzakerelerinde iki taraf arasında video konferans formatında dün başlayan müzakerelerin 4. tur görüşmeleri bugün devam edecek.

İki ülke arasındaki müzakerelerin dördüncü turuna bugün devam edileceği belirtilirken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky’in başdanışmanı, “Rusya ile barış en erken 1 ya da 2 haftada en geç Mayıs ayında sağlanabilir” dedi. Öte yandan NATO yaklaşık 30 bin askerin, yüzlerce uçak ve geminin katılımıyla Norveç’te tatbikat düzenleyeceğini duyurdu.

Üç Başbakan Kiev’e gidiyor

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sürerken Polonya, Çekya ve Slovenya başbakanları bugün Kiev’e giderek Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky ile görüşecekler.

Çekya Başbakanı Petr Fiala Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Başbakan Yardımcısı Jarosław Kaczynski ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa ile birlikte bugün Avrupa Konseyi temsilcileri olarak Cumhurbaşkanı Zelenskiy ve Başbakan Shmyhal ile görüşmek üzere Kiev’e gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version