Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CANLI BLOG 🔴 | Müzakerenin 4’üncü oturumuna ara verildi, çatışmalar devam ediyor

CANLI BLOG 🔴


Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal operasyonunda 20. güne girildi. Taraflar arasındaki müzakerelerin 4. turuna teknik konuların istişaresi için ara verilirken sahada çatışmalar sürüyor.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı Mihaylo Podolyak yaptığı açıklamada, toplantıda her iki tarafın da görüşlerini ifade ettiğini belirterek heyetler arasındaki anlaşmazlıkların siyasi sistemlerin farklı olmasından kaynaklandığını söyledi. Alt grupların ek çalışma yapması için müzakerelere teknik bir ara verildiğini kaydeden Podolyak, “Müzakereler devam ediyor” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna’nın Mariupol şehrinin çevresindeki yerleşim yerlerinde bulunan Ukrayna güçlerinin yok edildiğini ve tahliyeler için şehre otobüslerin geldiğini duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev, Mariupol şehrindeki çatışmalara ve sivillerin tahliyesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Mizintsev, Rus Silahlı Kuvvetlerinin ayrılıkçı güçler ile birlikte Ukrayna güçlerinin Mariupol şehrinin çevresindeki yerleşim yerlerine konuşlandırdığı tüm atış noktalarını tamamen imha ettiğini belirterek, “Şehrin ablukasını kaldırmaya yönelik başarılı operasyon bugün saat 15.00’den itibaren sivillerin çıkışı için insani koridorların açılması ve uzun süredir neo-Naziler tarafından rehin tutulan nüfusun toplu tahliyesinin başlatılmasını mümkün kıldı.” ifadelerini kullandı.


CANLI BLOG 🔴 


01.23: ZELENSKİY’İN BAŞDANIŞMANI: RUSYA’LA BARIŞ ANLAŞMASI, EN ERKEN 1 İLA 2 HAFTA ARASINDA GERÇEKLEŞEBİLİR

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi’nin başdanışmanı Aleksey Arestovich, Rusya’yla barış anlaşmasının en erken 1 ila 2 hafta arasında, en geç ise mayıs ayında gerçekleşebileceğini söyledi.

01.00: UKRAYNA’DAN TAHLİYE EDİLEN TÜRK VATANDAŞLARIN SAYISI 14 BİNİ AŞTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’dan 172 Türk vatandaşın daha tahliye edildiğini ve tahliye edilen vatandaşların sayısının 14 bin 824 olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı askeri operasyon sonrası tahliye edilen Türk vatandaşlara ilişkin açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ”Bugün Kiev, Harkiv, Poltova, Bila Tserkva, Lviv ve Çernivtsi’den 172 kardeşimiz daha yola çıktı. Tahliye ettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı 14 bin 824 oldu. Yolunuz açık olsun!” ifadelerini kullandı.

00.33: ZELENSKİY, SIKIYÖNETİMİ 30 GÜN UZATAN TASARIYI PARLAMENTOYA SUNDU

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkedeki sıkıyönetimin 30 gün uzatılmasını öngören tasarıyı Yüksek Şura’ya sundu.

00.30: Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Joe Biden ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme talebinin olmadığını açıkladı.

00.24: KREMLİN: PUTİN’İN PROGRAMINDA BUGÜN MACRON’LA GÖRÜŞME YOK

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, önümüzdeki saatlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i arama niyetinde olduğunu söyledi.

00.13: RUSYA BAŞBAKANI MİŞUSTİN, TAHIL İHRACATININ GEÇİCİ OLARAK YASAKLANMASINA İLİŞKİN KARARNAMEYİ İMZALADI

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin’in Avrasya Ekonomik Birliği (EAEU) ülkelerine tahıl ihracatının 30 Haziran’a kadar, ayrıca üçüncü ülkelere beyaz şeker ve ham şeker kamışı ihracatının 31 Ağustos’a kadar geçici olarak yasaklanmasına ilişkin kararnameyi imzaladığı bildirildi.

00.10: RUS İŞ İNSANI DERİPASKA’NIN LONDRA’DAKİ MALİKANESİNİ İŞGAL EDEN GRUP İLE POLİS ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

İngiltere’nin yaptırım uyguladığı 7 Rus iş insanından biri olan En+ Group hisssedarı Oleg Deripaska’nın başkent Londra’daki malikanesi bir grup anarşist tarafından işgal edildi.

00.10: FOX NEWS MUHABİRİ YARALANDI

FOX News haber kanalı kendi yayınında, savaş muhabiri Benjamin Hall’un Ukrayna’da tehlikeli bir bölgede haber yaparken yara aldığını duyurdu.

İngiliz asıllı Hall’un yaralandığı sırada Ukrayna’nın başkenti Kiev’ın dış bölgesinde güvenlik açısından riskli bir alanda görev yaptığı belirtildi.

FOX News sunucusu, “İletmekten nefret ettiğimiz haberler.” ifadesiyle çalışanlarının vurulduğu bilgisini seyircilerine aktarırken henüz konuyla ilgili çok az detaya sahip olduklarını söyledi.

00.00: DÜNYA BANKASI, UKRAYNA’YA 200 MİLYON DOLARLIK EK FİNANSMAN SAĞLAYACAK

Dünya Bankası, Ukrayna’da temel sosyal hizmetleri desteklemek amacıyla yaklaşık 200 milyon dolarlık ek finansman sağlanacağını duyurdu.

Bankadan yapılan açıklamada, bu finansmanın Dünya Bankasının geçen hafta onayladığı 723 milyon dolarlık finansmana ilave olduğu belirtildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version