Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CANLI 🔴 | Ukrayna’nın AB aday statüsüne Avrupa Parlamentosu’ndan onay geldi

CANLI 🔴


Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonunda 6’ıncı günü geride bıraktı. Belarus’taki Ukrayna-Rusya görüşmesinin ardından heyetler istişare için ülkelerine döndü; görüşmelerde 2’inci turun bugün yapılacağı öğrenildi. Ukrayna kentlerindeki çatışmalı ortam ise sürüyor.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını başlattığı geçen perşembe gününden bu yana aralarında 13 çocuk da bulunan 136 sivilin öldürüldüğünü, 400 sivilin de yaralandığını bildirdi.

İLGİLİ HABER

CANLI 🔴 | Zelenskiy Avrupa Parlamentosu’nda: AB’nin parçası olmak istiyoruz

Rusya’nın Ukrayna işgalinin altıncı gününde Kiev ve birçok kentte saldırılar sürerken Avrupa Parlamentosu, Ukrayna’ya AB adayı ülke statüsü veren kararı onayladı.

Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, “Avrupa’nın değerleri için canlarını feda ettiklerini” savunarak, “Ukrayna, AB’nin parçası olmak istiyor” dedi. Avrupa Parlamentosu da, Ukrayna’ya Avrupa Birliği’ne aday ülke statüsü veren kararı onayladı.

2 Mart’ta Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden dakika dakika gelişmeler:


CANLI BLOG 🔴


00.01: Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin Ateşkes Ortak Kontrol ve Koordinasyon Merkezi Temsilciliği: Ukrayna ordusunun açtığı ateş sonucu DHC’de bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi daha yaralandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version