Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CANLI 🔴 | Zelenskiy’den NATO’ya sitem: Bugünden itibaren ölenler sizin yüzünüzden ölecek

CANLI 🔴


Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaş onuncu gününde. Rus ordu birlikleri Kiev de dâhil olmak üzere tüm Ukrayna’da etkinliğini sürdürüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki Avrupa’nın en büyük nükleer santrali Zaporijya’da kontrolü sağladıklarını duyuran bir açıklama yaptı. Güneydoğu liman kenti Mariupol’un Ukrayna kontrolü altında kaldığı, ancak Rus güçleri tarafından kuşatıldığı ve yoğun saldırılara maruz kaldığı belirtildi. 

Rusya’da Facebook, Twitter ve YouTube yasaklandı. Öte yandan Rusya’ya yaptırımlar ve Rus ürünlerine kısıtlamalar küresel boyutta devam ediyor.

5 Mart’ta Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden gelişmeler şöyle:


CANLI BLOG 🔴 


06.36: MEKSİKA UKRAYNA’YA İNSANİ YARDIM GÖNDERECEK

Ulusal Saray’daki günlük basın toplantısında konuşan Andres Manuel Lopez Obrador, Rusya-Ukrayna savaşında çözümün diplomasiden geçtiğini savunarak “Biz hiçbir yere silah göndermiyoruz, biz barışçılız. Vatandaşlara koruma ve insani yardım yapılacak.” ifadelerini kullandı.

06.24: CNN VE BLOOMBERG RUSYA’DAKİ YAYINLARINI DURDURUYOR

ABD Merkezli yayın kuruluşları CNN ve Bloomberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’daki savaşa ilişkin “sahte bilgi yayanlara” 15 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemeyi onaylamasının ardından Rusya’daki faaliyetlerini askıya aldı.

CNN’den yapılan yazılı açıklamada, “CNN, durum değerlendirmesi yapar ve gelecekteki adımları konusunda çalışırken Rusya’daki yayınlarını durduracaktır.” ifadesine yer verildi.

Bloomberg Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait de yaptığı yazılı açıklamada, “Büyük bir üzüntüyle Rusya’daki faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık.” ifadesini kullandı.

00.40 – PENTAGON: RUSYA’NIN NÜKLEER KUVVETLERİNİ KONUŞLANDIRMASINDA BİR DEĞİŞİKLİK GÖRMEDİK

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer güçlerin de dahil olduğu stratejik kuvvetleri teyakkuza geçirme talimatından bu yana Rusya’nın nükleer kuvvetlerinin konuşlanmasında değişiklik görmediklerini belirtti.

Kirby, günlük basın toplantısında Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Rusya’nın stratejik kuvvetlerini teyakkuza geçirmesi kapsamında nükleer silahlarını konuşlandırmasında herhangi bir değişiklik görüp görmediklerine ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Rusya’nın stratejik nükleer kuvvetlerinin konuşlanmasında herhangi bir değişiklik görmedik ve elbette ki bunu her gün yaptığımız gibi yakından takip ediyoruz. Şunu da yine ifade etmeliyim ki Bakan (Lloyd) Austin stratejik caydırıcılığımıza güveniyor ve kendi ülkemizi savunmamız konusunda rahat.”

00.30 – ZELENSKİY’DEN NATO’YA SİTEM

Ukrayna Devet Başkanı Zelenskiy, NATO’ya sert tepki göstererek, “İttifakın bugün yapabileceği tek şey, Ukrayna’ya 50 ton dizel akaryakıt yakıt tedarik etmek! Muhtemelen Budapeşte Memorandumu’nu yakalım ki daha iyi yansın diye” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy,”Yeni saldırıların ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu bilen NATO, bilinçli bir kararla Ukrayna’nın hava sahasını kapatmama kararı aldı. Bugünden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek!” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version