Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CANLI 🔴 | Taraflar ateşkes de dahil yoğun istişarelerde bulundu

CANLI 🔴


Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgalinde 13’üncü güne girildi. Rusya ile Ukrayna arasında yürütülen müzakerelerin üçüncü turu sona erdi. Görüşme sonrası yapılan açıklamada ateşkesin sağlanması için yoğun çalışmaların yürütüldüğü ifade edildi.

Görüşme sonrası Ukrayna tarafından yapılan açıklamada “Rusya ile müzakerelerde ateşkes de dâhil sorunun çözümüne dair yoğun istişarelerde bulunulduğu” ifade edildilirken, Rusya, sivillerin tahliyesi için 8 Mart’tan itibaren ‘sessizlik rejimi’ ilan ettiğini duyurudu.

Savaşın 13. gününden gelişmeler şöyle: 


CANLI BLOG 🔴 


00.28: PUTİN: UKRAYNA’DAKİ GÖREVLERİ PROFESYONEL ASKERLER YERİNE GETİRİYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Ukrayna’daki görevleri sadece profesyonel askerler yerine getiriyor” dedi.

Sputnik Türkiye’nin aktardığına göre, Putin, zorunlu askerlik hizmetini yapan kişilerin Ukrayna’daki askeri operasyona katılmadıklarını ve katılmayacaklarını, yedek rezervden de ek yedek askerlerin çağırmayacağını belirtti.

Putin, “Ukrayna’daki görevleri sadece profesyonel askerler yerine getiriyor, barışı onlar sağlayacak” ifadelerini kullandı.

00.07: MOSKOVA’DA SON 8 YILDA DONBASS’TA HAYATINI KAYBEDEN ÇOCUKLAR ANISINA SERGİ

Rusya’nın başkenti Moskova’da, Donbass ve güneydoğu Ukrayna’da 8 yıldır devam eden çatışmalarda Ukrayna ordusunun saldırılarında hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarının yer aldığı bir sergi oluşturuldu.

00.06: BEYAZ SARAY’DAN PETROL AÇIKLAMASI

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD’nin Ukrayna savaşı nedeniyle Rus petrolüne ithalat yasağı getireceği iddialarına ilişkin, bu konuda henüz karar vermediklerini ve konuyu Avrupalı ortakları ile konuştuklarını açıkladı.

00.03: RUSYA BAŞBAKAN YARDIMCISI ALEKSANDR NOVAK: KUZEY AKIM 1’DEN GAZ AKIŞINA AMBARGO UYGULAMAK İÇİN HER HAKKA SAHİBİZ

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Avrupalı siyasilerin, Rusya’yı Kuzey Akım 1’den gaz akışına ambargo uygulamaya ittiklerini iddia etti. Novak, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’ya yönelik suçlamalar nedeniyle Kuzey Akım 1 konusunda adım atabileceklerine işaret etti. Mütekabiliyet gereği boru hattından giden doğal gaz akışını kesebileceklerini belirten Novak, “Kuzey Akım 1’den gaz akışına ambargo uygulamak için her hakka sahibiz. Ancak şu ana kadar böyle bir adım atmadık. Bunun kimseye faydası olmaz. Ancak Avrupalı siyasiler açıklamalarıyla bizi buna itiyorlar” ifadelerini kullandı.

00.00: RUSYA’DAN GEÇİCİ ATEŞKES KARARI

Rusya, Ukrayna’nın Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mariupol kentlerinden sivillerin tahliyesi için Moskova saati ile 10.00’dan itibaren geçici ateşkes ilan ettiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Ukrayna’da İnsani Müdahale Birimler Arası Koordinasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna’da yaklaşık 2 milyon kişinin Rus kurumlarına tahliye için başvuruda bulunduğu belirtildi.

Ukrayna’daki sivillerin tahliyeleri için hazır olunduğu belirtilen açıklamada, “Rus tarafı, 8 Mart’ta Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla ateşkes ilan ediyor ve Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mariupol kentlerinde insani koridorları oluşturmaya hazır” ifadelerine yer verildi.

İLGİLİ HABER

3. tur görüşmeler sona erdi: Rusya, sivillerin tahliyesi için ‘sessizlik rejimi’ ilan etti

Putin’in Ukrayna işgali 12. gününde. Rusya operasyonun planlandığı gibi sürdüğünü aktarırken Ukrayna’da sokak direnişi için hazırlıklar artıyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version