Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden, Putin’e ‘savaş suçlusu’ dedi; Ukrayna, Mariupol’ün düşmediğini duyurdu

Biden, Putin'e 'savaş suçlusu' dedi; Ukrayna, Mariupol'ün düşmediğini duyurdu



CNN’den Anderson Cooper’a konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, “Batı’dan silah ve yaptırımlar istiyoruz. Gerisini biz halledeceğiz” dedi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Rusya’nın Mariupol’u kuşatmasıyla 2. Dünya Savaşı sırasındaki Leningrad Kuşatması’nı kıyasladı. 

Fransa, Rusya’nın sadece ‘müzakere yapıyormuş gibi’ davrandığını söyledi. 

ABD Başkanı Joe Biden ABD’nin Ukrayna’ya desteğinin artarak devam edeceğini belirtti, Ukrayna’ya uçaksavar desteği vereceklerini ve bu yolla Ukrayna’nın hava sahasının korunacağını ifade etti.

Moskova’dan yapılan açıklamalarda, Rusya-Ukrayna müzakerelerinde Kiev’in ‘tarafsızlığının’ ciddi anlamda masaya yatırıldığına dair mesajlar verildi. 

İşte dakika dakika 17 Mart’ta yaşananlar…

07.43 Rusya’nın savaş açtığı Ukrayna’da Rus ordusu tarafından daha önce kaçırılmasının ardından dün serbest bırakılan Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov’un serbest kalması için savaş sırasında esir alınan 9 Rus askeri ile değiştirildiği bildirildi.

07.36 Çin’in Ukrayna Büyükelçisi, ülkenin ‘birliğini’ överken Pekin’in asla Ukrayna’ya saldırmayacağını söyledi.

07.02 Mariupol Şehir Konseyi, Rusya’nın kuşattığı şehirde bulunan ve yüzlerce ailenin sığındığı Mariupol Drama Tiyatrosu’nun vurduğunu açıkladı. Maxar’ın pazartesi günü paylaştığı uydu görüntülerinde tiyatronun iki tarafına da büyük harflerle Kiril alfabesiyle ‘deti’, yani ‘çocuk’ yazıldığı görülüyordu.

04.34 Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Rusya’nın Mariupol’u kuşatmasıyla 2. Dünya Savaşı sırasındaki Leningrad Kuşatması’nı kıyasladı. Zelenski, Rusya ordusunun Suriye’de veya Çeçenistan’da yaşadığından daha gazla kayıp yaşadığını ifade etti.

Ukrayna lideri, Melitopol kentinin ise henüz düşmediğini vurguladı. Zelenski konuşmasında ayrıca Rusya’ya ‘terörist devlet’ dedi.

01.43 CNN’den Anderson Cooper’a konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, “Batı’dan silah ve yaptırımlar istiyoruz. Gerisini biz halledeceğiz” dedi. 

00.20 ABD Başkanı Joe Biden, Rusya lideri Vladimir Putin’in bir savaş suçlusu olduğunu söyledi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, yaptığı açıklamada dünya çapında ABD’nin bombalarıyla yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini söyleyerek, “ABD Başkanı Biden’ın bu tür söylemlerini kabul edilemez ve affedilemez buluyoruz.” ifadelerini kullandı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version