Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Batı Balkanlar ve Türkiye, AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’ başvuruları başladı

'Batı Balkanlar ve Türkiye, AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülü' başvuruları başladı


Fotoğraf: Cumhuriyet

Gazeteciler Cemiyeti ve Balkan Araştırmacı Gazetecilik Ağı’nın (BIRN) AB desteğiyle düzenlediği “Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri” için başvurular bugün başladı. Gazeteciler, 2021 yılı içinde ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, yolsuzluk ve organize suç konularında yayınlanmış haberleriyle yarışmaya katılabilecek.

Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada, “Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri” için bugün başlayan başvuruların, 28 Nisan 2002 Perşembe günü saat 14.00’te sona ereceği duyuruldu. Açıklamada, şöyle dendi:

“Batı Balkanlar ve Türkiye’den araştırmacı gazetecilik haberlerini ödüllendirme amacıyla yıllık olarak düzenlenen ‘Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri’ başvuruları 28 Mart’ta başladı. Avrupa Birliği desteğiyle, Gazeteciler Cemiyeti (Ankara) ve Balkan Araştırmacı Gazetecilik Ağı’nın (BIRN) ortaklaşa düzenledikleri, araştırmacı gazetecilerin olağanüstü başarılarını tanıma, teşvik etme ve Batı Balkanlar ile Türkiye’de nitelikli araştırmacı gazeteciliği desteklemeyi amaçlayan “Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri” başvuruları 28 Nisan 2022 Perşembe günü saat 14:00’te sona erecek.

Başvuru sahipleri; 1 Ocak 2021- 31 Aralık 2021 tarihleri arasında, ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, şeffaflık, gücün kötüye kullanılması, temel hakların ihlal edilmesi, yolsuzluk ve organize suç konularında yayınlanmış haberleriyle yarışmaya katılabilecek. Bireysel ya da grup olarak; basılı, çevrimiçi, radyo veya televizyon mecralarında yayınlanmış eserler ile başvuru yapılabilir. Haberlerin 2021 takvim yılı içerisinde yayınlanmış olması gerekiyor. Başvuru yapmak isteyen gazetecilerin, Gazeteciler Cemiyeti internet sitesindeki başvuru formunu doldurarak; form ile birlikte, başvuru yaptıkları haberi elektronik ortamda (internet sitesi bağlantısı, ses/yayın dosyası, gazetenin pdf dosyası veya taranmış görüntüsü) [email protected] adresine e-posta yoluyla göndermeleri gerekiyor.

Ödüller, “Batı Balkanlar ve Türkiye’de Haberciliğin Niteliğinin ve Bağımsız Gazeteciliğinin Güçlendirilmesi” projesinin bir parçası olarak yürütülüyor. Birincilik ödülünün sahibine 5 bin Avro, ikincilik ödülünün sahibine 3 bin Avro, üçüncülük ödülünün sahibine ise 2 bin Avro para ödülü verilecek.

Detaylı bilgi için [email protected] adresinden iletişime geçilebilir.

Başvuru süreci hakkında bilgi edinmek için adresini ziyaret edebilirsiniz.” (ANKA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version