Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Nureddin Nebati yine çark etti: Enflasyon, yıl genelinde yüksek seyredecek

Nureddin Nebati: Türkiye’de şehir merkezinde kiralar ortalama 1.261 TL


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu yılın genelinde küresel enerji fiyatlarının etkileriyle enflasyonun yüksek seyretmesinin beklendiğini belirtti. Nebati, “2022 yılı genelinde maliyet yönlü baskılar, döviz kurunun gecikmeli etkisi, küresel enerji fiyatlarının etkileriyle enflasyonun yüksek seyretmesi beklenmektedir.” dedi.

Nureddin Nebati, Rusya-Ukrayna krizinin ve pandeminin Türkiye ekonomisine etkilerini değerlendirdi, enflasyondaki gidişata yönelik tahminlerde bulundu. Dünya gazetesinin sorularını yazılı olarak cevaplayan Nebati, enflasyonun yüksek seyretmesinin beklendiğini anlattı. Nebati, “2022 yılı genelinde maliyet yönlü baskılar, döviz kurunun gecikmeli etkisi, küresel enerji fiyatlarının etkileriyle enflasyonun yüksek seyretmesi beklenmektedir. Yılsonunda enflasyonun atılan kararlı adımlarla gerilemesini bekliyoruz. Enflasyonda düşüşü sağladığımız zaman TÜFE ile ÜFE arasındaki makas da daralacaktır. Önümüzdeki dönemde enflasyonun düşmesi noktasında disiplinli maliye politikasına da devam edilecek ve tüm politikalarımızda paydaşlarımızla katılımcı yaklaşım sürdürülecektir.” dedi.

YİNE KENDİSİYLE ÇELİŞTİ

Nureddin Nebati, daha önce de enflasyonla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Geçtiğimiz ay Bloomberg’e konuşan Nebati, enflasyonun ocakta pik yapacağını fakat 2023 seçimlerine Türkiye’nin enflasyonda tek haneyle gireceğini savunmuştu.

Geçen haftaki açıklamasında ise enflasyonun nisan ayında zirveye ulaşacağını fakat yüzde 50 seviyesini aşmayacağını iddia etmişti.

TÜİK’in geçtiğimiz hafta açıkladığı verilere göre yıllık enflasyon yüzde 54,4 oldu! Mart ayı enflasyonu yüzde 7 bile gelse yıllık enflasyon yüzde 65’in üzerine çıkacak!

AYÇİÇEK STOĞU, TEMMUZ’A KADAR YETER

Nureddin Nebati, son günlerde gündem olan ayçiçek yağı fiyatlarına ilişkin de konuştu. Nebati, “Hiç gelmese bile temmuz ayına kadar yetecek yağımız var. Bu zor zamanlarda operasyon çekenlere biz de operasyon çekeğiz.” iddiasında bulundu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version