Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Nebati yabancı yatırımcıları Türkiye’deki bürokrasiye karşı birlikte mücadele etmeye çağırdı

Serbestiyet


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Fransa’nın Cannes şehrinde 31’incisi yapılan Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) kapsamında Gayrimenkul Yatırımcıları Derneğinin (GYODER) Carlton Otel’de düzenlediği uluslararası yatırımcı kahvaltısında konuştu.

https://serbestiyet.com/wp-content/uploads/2022/03/WhatsApp-Video-2022-03-16-at-18.15.20.mp4

Nebati, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’ni anlattığı bölümde “en sevdiği konu”nun yabancı yatırımcılara zorluk çıkartan bürokrasi ve mevzuat olduğunu söyledi ve yatırımcıları bürokrasiye karşı birlikte mücadele etmeye çağırdı. Nebati’ye göre bunun yolu bürokrasiyi atlayarak kendilerine ulaşılmasıydı.

Nebati’nin sözleri şöyle:

“Ofis, teknoloji yoğun, katma değeri yüksek ve istihdam yaratan yatırımları destekleyerek bu yatırımlara ilişkin tüm süreçleri yatırımcı adına takip ediyor. Bu robotik bir anlayışla değil, geleneksel Türk misafirperverliği anlayışıyla yerine getiriliyor. Bir problem yaşadığınızda bize hemen ulaşırsınız. En sevdiğim konu da şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim, bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun, mevzuatı da değiştiririz.”

Nebati’nin “Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda cumhurbaşkanımız var, rahat olun” cümleleri salondakiler tarafından alkışla karşılandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version