Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Babacan’dan seçim yasasına tepki: Tuzağa önce MHP, sonra AKP düşecek

Babacan’dan seçim yasasına tepki: Tuzağa önce MHP, sonra AKP düşecek



AKP ve MHP’nin ortak hazırladığı seçim yasası teklifine ilişkin tartışmalar devam ediyor. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim kanunu teklifini “tuzak” olarak değerlendirdi. Babacan, tuzağa önce MHP’nin daha sonra AKP’nin düşeceğine dikkat çekti.

Flash TV’de Orhan Uğuroğlu’nun sunduğu Serbest Bölge programına konuk olan Babacan, “Seçim günü geldiğinde kimin az oy alacağını, kimin çok oy alacağını halk belirleyecek. Önce MHP arkasından da AK Parti, şu anda hazırlamış oldukları tuzağa kendileri düşecek. 2018 seçim sonucuna göre bilgisayarda bir simülasyon yapıp ‘Kural farklı olsaydı’ şu kadar fazla vekil çıkartacaktık, kuralı değiştirelim’ çabası beyhude” ifadelerini kullandı.

“Sayın Erdoğan ‘Yuvarlak masadan bir şey çıkmaz’ demiyor muydu? Çıktı işte. Biz çıkarttık” diyen Babacan, şunları söyledi:

“Kendileri Şubat 2021’de ‘yeni anayasa’ diyorlardı. Sayın Bahçeli ‘Yeni anayasayı yazmaya başladık’ diyordu. Topu topu iki partisiniz. Bitirin haydi, ortaya bir şey koyun. Biz sapasağlam parlamenter sistemi, altı partili mutabakatla ortaya koyduk. Muhalefete düştükleri an bunu destekleyecekler. Cumhurbaşkanı seçimi için yüzde 50+1 gerekiyor. Anayasayı değiştirmek için en az 360 milletvekili şart. İktidar partisi bile yanına ortak almadan seçim kazanamıyor. Mevcut sistem partileri iş birliğine zorluyor. Seçimi kazanacaksak, partiler arası iş birliğini ülkemizin geleceği için şart görüyoruz.”

‘ÜLKE BUNU KALDIRAMAZ’

Seçimlerde Türkiye’de çok köklü bir değişikliğin olması gerektiğine dikkat çeken Babacan, “Aksi halde yol kazası olursa kötüye gidiş çok hızlanır. Ekonomik, sosyal sonuçları çok ağır olur. Ülke bunu kaldıramaz. Dar parti çıkarı, dar şahsi siyasi çıkarları bir kenara koyup, ‘Bu ülke meselesi’ diye hep beraber sarılmak lazım.”

Altı parti olarak geçiş sürecinin yol haritası için görevlendirmelerin yapıldığını belirten Babacan, “Temel ilke ve değerleri aynı arkadaşlarımız çalışacak. Geçiş sürecinin yol haritasında neler olacak? Orada gündem başlıkları neler? Bunları netleştirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki pazar günkü toplantımız ve ondan sonraki süreçte öncelikle gündemi netleştirmemiz gerekiyor. Çalışma başlıklarını kesinleştirip, görevlendirdiğimiz arkadaşlara bir çerçeve vermemiz gerekiyor” dedi.

‘NE KADAR DÖVİZ SATTIKLARINI HESAP EDEMİYORUZ’

“Merkez Bankası’nın yirmi ayda 130 milyar dolarlık dövizi arka kapıdan gizli saklı satması skandalı ortaya çıktı” diyen Babacan, şöyle devam etti:

“Aralık ayındaki toplam döviz müdahalesi 17 milyar dolar. Daha önce yayınladıkları verileri yayınlamamaya başladılar. Şu anda endirekt metotlarla ne kadar sattıklarını hesap edemiyoruz. İyice kararttılar. Ne kadar döviz sattığını öğrenmenin tek yolu piyasa oyuncularının hissiyatı.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version