Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Babacan’dan Erdoğan ve Bahçeli’ye hatırlatma:13 ay oldu yeni anayasa nerede?

Babacan'dan Erdoğan ve Bahçeli'ye hatırlatma:13 ay oldu yeni anayasa nerede?


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçen yıl gündemde tuttuğu yeni anayasa hazırlığını hatırlattı.

Hatay’da partisinin Kırıkhan ilçe kongresinde konuşan Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefete yönelik, “En küçük bir teklif ortaya koyamıyorlar” sözlerine şöyle yanıt verdi:

‘PEKİ KENDİ TEKLİFİ NEYMİŞ?’

 “Biz 45 sayfalık, tam bir mutabakat metnini teklif olarak ortaya koyduk. Görmediyse görmesini, okumadıysa okumasını tavsiye ediyorum. Peki anayasa konusunda kendi teklifi neymiş? Duyan var mı? Gören var mı? Peşinden de krizlerin ortağı durur mu, o da koşmuş hemen. Üzerinden tam 13 ay geçmiş, dile kolay. Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli: Yazmaya başladığınız yeni anayasa nerede? Bir de şu var; sakın ola öyle sağa sola 28 Şubatçı falan demeyin. 28 Şubatçı arıyorsanız Beştepe’de sağınıza solunuza bakın. Aynı gemide olduğunuz, rotayı teslim ettiğiniz Perinçekgillere bakın.”

‘TAM BİR OKSİMORON’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem milli iradeye tehdittir” sözlerine de yanıt veren Babacan şöyle konuştu:

“’Oksimoron’ diye bir tabir vardır. Birbiriyle zıt iki kavramın aynı anda kullanılması demek. Konuştuğu tam bir oksimoron. Milli iradenin en geniş temsille tecelli ettiği yer parlamentodur, yani Meclis’tir. Seçimde oy kullananların yüzde 90’ı, 95’i Meclis’te temsil edilir. Parlamenter sistem tam da milli iradenin en güçlü şekilde hayata geçirileceği sistemin adıdır. Ancak Sayın Erdoğan’ın zihni şöyle işliyor: ‘Ben 50+1’le seçildim. Yani milli irade benim.’ Kendisini milli irade zannediyor. ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem milli iradeye tehdittir’ derken de aslında, ‘bu sistem benim irademe tehdittir’ demek istiyor. Zamanında sen 50+1’le seçilmiş olabilirsin, ancak, meclisin temsil gücü YÜZDE 90’dır, 95’dir. Temsilde Meclisle yarışamazsın.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version