Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aydınlık’tan kendi kalesine tarihi gol: f.töcü ilan ettiği gazeteci, kendi muhabiri çıktı!

Aydınlık’tan kendi kalesine tarihi gol: f.töcü ilan ettiği gazeteci, kendi muhabiri çıktı!


İktidarın en küçük ortağı Vatan Partisi’nin yayın organı Aydınlık Gazetesi, kendi kalesine tarihi bir gol attı! Bugün ‘Zelenky Fetö’yü böyle korudu’ manşetiyle çıkan Aydınlık, “Türkiye’nin 2016’dan bu yana tüm uyarılarına rağmen Ukrayna’da FETÖ kurumları hâlâ serbestçe ve yoğun bir şekilde faaliyet yürütüyor. Bunların en başta gelenleri, Uluslararası Meridyen Okulları, Işık (Syaivo) Uluslararası Kültür Merkezi ve ukraynahaber.com internet sitesi.” ifadelerini kullandı.

Aydınlık’ın haberine hedef gösterdiği ukraynahaber.com’un kurucusu gazeteci Yunus Erdoğdu, sosyal medya hesabından cevap verdi. Erdoğdu, “Ukrayna’da, Rus işgali acımasızca devam ederken @AydinlikGazete ‘sinde Işıkgün Akfırat imzalı bir haberde manşetten hedef alındığımı gördüm. İroni gibi çünkü ben, ‘Cihan’ Haber Ajansı kapatıldıktan sonra yani, 15 Temmuz 2016 akabinde, Aydınlık gazetesi için haber yapmaya başladım.” ifadelerini kullandı.

AYDINLIK, ARŞİV TEMİZLİĞİNE BAŞLADI!

Yunus Erdoğdu’nun paylaşımından sonra Aydınlık Gazetesi’nin ‘arşiv’ temizliğine başladığı ortaya çıktı. Erdoğdu, konuyla ilgili paylaşımında ise şunları yazdı:

Şimdi apar topar haberlerimi siliyorlar sitelerinden. Madem beni hedef alacaktınız bari öncesinden silseydiniz haberleri. Biliyorum son dönemde sizi ihmal ettim, haber göndermedim bunun için böyle yapmanıza gerek yoktu. Söyleseniz yine size de haber yapardım.

Ukrayna’da, Rus işgali acımasızca devam ederken @AydinlikGazete‘sinde Işıkgün Akfırat imzalı bir haberde manşetten hedef alındığımı gördüm. İroni gibi çünkü ben, “Cihan” Haber Ajansı kapatıldıktan sonra yani, 15 Temmuz 2016 akabinde, Aydınlık gazetesi için haber yapmaya başladım. pic.twitter.com/z2jaDN0jFu

— Yunus Erdoğdu (@Yunus_Erdogdu) March 21, 2022

Ayrıca kahramanca ülkesini savunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’i de beni korumakla suçlamışınız. @ZelenskyyUa dik duruşu sizi rahatsız ediyor herhalde siz kendiniz gibi satılık zannettiniz. Menfaatleriniz için sabah akşam kötülediğiniz iktidarın safına geçtiniz.

Zelenskıy’i, Bayraktarlar ile satın alabileceğiniz zannettiniz oysa ki Zelenskıy için ticaret başka insan hakları ve hukuk başka konular. İşte burada @AydinlikGazete ‘de hala erişilebilen bazı haberlerim ve kaldırılanların ekran görüntüleri.

AYDINLIK YALANLAYINCA, ERDOĞDU BELGESİNİ KOYDU!

Yunus Erdoğdu’nun paylaşımları üzerine Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Yücel, “Yunus Erdoğdu hiçbir zaman Aydınlık muhabiri olmadı, hiçbir haberi Aydınlık gazetesinde yayımlanmadı. Avrupa ekibimizin 2016’daki 200’ü aşkın ‘gönüllü muhabir çalışmasına’ Ukrayna’dan birkaç gün haber göndermiş. Bunlar da sadece internet sitesinde yayınlanmış.” ifadelerini kullandı. 

Yunus Erdoğdu ise Yücel’in yalanlamasına ‘teklif mektubunu’ paylaşarak cevap verdi. Erdoğdu, “Aydınlık Gazetesi, muhabirliğim üzerine, “Merhaba Yunus Bey, İzin verirseniz…” diye bana muhabirlik teklifinde bulunup haberlerimi kullanmak istediniz. Ben de kıramadım. İzin verdim. Buyurun aşağıda teklif mektubunuz.” yazdı. 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version