Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ASSEDEL, ağır hasta tutuklular için kolları sıvadı; başvuruları bekliyor!

ASSEDEL, ağır hasta tutuklular için kolları sıvadı; başvuruları bekliyor!


Son olarak 85 yaşındaki Nusret Muğla ve 82 yaşındaki Yusuf Bekmezci, ağır hastalıkları bulunmasına rağmen tahliye edilmemişti. Tedavileri gerektiği gibi yapılamayan iki isim de ‘tutukluluk’ halleri devam ederken hayatını kaybetmişti.

Strazburg merkezli Avrupa Hak ve Özgürlükleri Savunma Derneği (ASSEDEL) tarafından hayata geçirilen İnsan Hakları Yardım Projesi ağır hasta tutuklulara yönelik hak ihlalleri için çalışmalara başladı. ASSEDEL’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kamuoyuna yansıdığı üzere ağır hasta mahpusların tahliye edilmemesi/infazlarının ertelenmemesi sebebiyle gerçekleşen elim vakaların ardından, ASSEDEL olarak yapılacak başvurular için hukuki yardımda bulunabileceğimizi bildiririz.” denildi.

ASSEDEL’e [email protected] , [email protected] veya Twitter hesabı üzerinden ulaşılabiliyor. Açıklamada, “Her türlü sorunuzu iletebilirsiniz.” ifadeleri kullanıldı.

Son olarak 85 yaşındaki Nusret Muğla ve 82 yaşındaki Yusuf Bekmezci, ağır hastalıklarına rağmen tahliye edilmemiş ve vefat etmişlerdi.

Kamuoyuna yansıdığı üzere ağır hasta mahpusların tahliye edilmemesi/infazlarının ertelenmemesi sebebiyle gerçekleşen elim vakaların ardından, ASSEDEL olarak yapılacak başvurular için hukuki yardımda bulunabileceğimizi bildirir, konuyla alakalı temel prensipleri hatırlatırız.

— Human Rights Assistance Project (@HRAssistancepro) March 1, 2022

ASSEDEL’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada projeyle ilgili şu ifadeler kullanıldı:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version